Emre Belözoğlu Atletico Madrid'de

Fenerbahçe ile sözleşme yenilemeyen Emre Belözoğlu, Atletico Madrid ile anlaşmaya vardı.

Emre Belözoğlu Atletico Madrid'de
Fenerbahçe ile sözleşme yenilemeyen Emre Belözoğlu, Arda Turan'ın da formasını giydiği La Liga’nın güçlü ekibi Atletico Madrid ile 2 yıllığına anlaştı. Emre'nin yıllık net 2.7 milyon euro alacağı öğrenildi. 

İspanyol kulübünün resmi internet sitesinde, "Emre, Perşembe günü Madrid'de sağlık kontrolünden geçtikten sonra yeni sözleşme imzalayacak" denildi.

Belözoğlu'nun transferini menajeri Ahmet Bulut doğruladı. Atletico Madrid de kulüp resmi internet sitesinden anlaşmayı duyurdu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın bir süredir sorunlar yaşadığı Emre Belözoğlu ile sarı-lacivertli yönetimin herhangi bir transfer görüşmesi yapmadığı ve tecrübeli futbolcu ile sözleşme yenilemek istememesinden dolayı bu transferin gerçekleştiği öğrenildi.

Zeytinburnu'nda futbola başlayan 32 yaşındaki futbolcu, daha sonra Galatasaray'da yıldızı parlamış ve 2000 yılındaki UEFA Kupası'nın kazanılmasının ardından İtalya'nın Inter kulübüne transfer oldu. İtalyan temsilcisinde eski Galatasaraylı futbolcu Okan Buruk ile 4 sezon forma giyen Emre, 2005 yılında İngiltere'nin Newcastle United transfer olmuştu.

2008 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Emre Belözoğlu, 4 yıldır sarı-lacivertli takımda forma giyiyordu. Tecrübeli futbolcu bu sezon Fenerbahçe'de rakip filelere 7 gol kaydetmişti.

Atletico Madrid, Porto'da forma giyen Cristian Rodriguez'in ardından Emre Belözoğlu'nu da bonservis bedeli ödemeden renklerine bağlamış oldu.

Arda Turan'ın Emre yorumu

Sitede Arda Turan'ın Emre hakkındaki yorumlara da yer verildi ve Arda'nın, "Emre, Atletico'da her şeyi kazanmak için her şeye sahip. Baskı altında ne yapacağını bilen bir oyuncu ve deneyimi kilit maçlarda bize yardımcı olacaktır. Benim için bir ağabey gibi ve ondan çok şey öğrendim" ifadeleri sitede yer aldı.

Atletico Sportif Direktörü Jose Luis Perez Caminero ise yeni sözleşmeden dolayı, "Bu anlaşmadan çok mutluyum. Emre'nin gelişiyle birlikte orta sahada yeni bir isim olacak. İyi pas yapan ve topu rakip yarı sahaya götürme konusunda daha iyi olacağız. Emre deneyimiyle kadromuzu güçlendirecek" diye konuştu.

EMRE'NİN MENAJERİ: "FENERBAHÇE GÖRÜŞMEYE YANAŞSAYDI, EMRE'NİN DE SICAK BAKACAĞINI BİLİYORDUM"

Önümüzdeki sezon Atletico Madrid'de Arda Turan'la birlikte top koşturacak olan Emre Belozoğlu'nun menajeri Ahmet Bulut, "Ne dediysem oldu. Böyle bir bir futbolcunun ortada kalması imkansızdı. Ben konuştukça palavra atıyor zannettiler. İşte gittiği yer Atletico Madrid. Bu gurur da Emre'ye yeter" dedi.

Emre'nin Portekiz'de tatil yaptığını ifade eden Bulut, perşembe günü milli futbolcunun Lizbon'dan, Madrid'e geçip, sağlık kontrolüne tabi tutulacağını bildirdi ve şunları söyledi:
"Ben yarın Madrid'e uçuyorum. Transferin gerçekleşmiş olması beni de ziyadesiyle memnun etti. En başından beri Fenerbahçe'nin davetini bekledim. Bu konuda birkaç defa da açıklama yaptım. Kısmet değilmiş. Emre de bir dünya kulübünde top koşturmayı çok arzu ediyordu. İki taraf için de çok iyi oldu. Kimsenin kimseye kırgınlığının olduğunu tahmin etmiyorum. Fenerbahçe görüşmeye yanaşsaydı, Emre'nin de sıcak bakacağını biliyordum."

Milliyet

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2012, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER