Çankırı Belediyespor Kulübü, "18 de 18" projesiyle , Bank Asya 1. Lig'i hedefliyor.

Çankırı Belediyespor Kulübü, "18 de 18" projesiyle , Bank Asya 1. Lig'i hedefliyor.

Çankırı Belediyespor Kulübü,

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Çankırı Belediyespor Kulübü, "18 de 18" adlı projeyi hayata geçirerek, Bank Asya 1. Lig'i hedefliyor.

Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci, projeyle ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Sevda Karaali Şireci Çankırı Belediyespor'un, Çankırı'da doğmuş, büyümüş; ama dünya üzerinde yaşayan 2 milyon Çankırılıyla hayatta kalmayı, tesisleşmeyi ve büyümeyi hedefleyen bir kulüp olduğunu belirterek, "18. de 18 projesi de bu düşüncenin bir ürünüdür." dedi.

Çankırı'nın plaka numarasının 18 olduğunun altını çizen başkan Şireci, "18 de bizim için önemli bir simge. İnsanlık için de önemli bir simge. 18, oy kullanabilme, evlenebilme, ehliyet alabilme, kısacası irade kullanabilme yaşı. Bu nedenle "18'de 18"i proje adı olarak belirledik." şeklinde konuştu.

Bir taraftar grubu oluşturma hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Şireci, orijinal forma, taraftar kartı, flama ve atkıdan oluşan bir paketlerinin olduğunu belirterek, "Bu taraftarlarımıza kargoyla gönderiyoruz. Ve bu paket karşılığında her ayın 18'inde 18 liralık otomatik ödeme talimatı alacağız. Bu abonelik bir yıllık." bilgisini verdi.

Şireci, taraftarların sezon boyuncu hem takımı hem de faaliyetlerini takip edeceklerini ifade ederek, taraftar paketinden gelecek gelirle sportif kompleks yapılacağı müjdesini de verdi.

Projenin startını ise İstanbul'da verdiklerini kaydeden Şireci, "Çünkü istanbul'da yaşayan 600 bin Çankırılı, sportif faaliyetlere de son derece duyarlı. İstanbul'daki hedefimiz 10 bin, Türkiye genelinde ise hedefimiz sezon sonuna kadar 18 bin." şeklinde konuştu.

"FUTBOLDA EN AZ BİR BAYAN YÖNETİCİ YER ALMALI"
Başkan Şireci, bir çok sektörde olduğu gibi futbolda da en az bir bayan yöneticinin olması gerektiğini söyledi.

"Bir çok sektörde olduğu gibi bir kadın bakış açısı gerekliymiş. İçinde olduğumuz durumdan bunu anlıyoruz." diyen Şireci, şöyle devam etti: "Bir takım tecrübeler ve deneyimler ışığında bu bakış açısı verimli hale gelir. Geçtiğimiz sezon oldukça zorlu bir sezon geçirdik. Bir çok deneyimi hızlandırılmış bir kur halinde yaşadık. Ve bu sene o deneyimlerimizden yola çıkarak yeni bir yapılanma içine girdik. Kadın yöneticiler futbolda arttığı sürece, şiddetten finans politikasına, beslenmeden kılık kıyafete, tribünlerdeki seyici profiline, kulüplerin kendi davranış modelleri ve vizyonlarına kadar pek çok şeyin olumlu olarak gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan siyasette bayan zorunluluğunu getirdiyse, futbolda da en az bir bayan yönetici yer almalı. Ve Türk futbol camiası buna hazır."

"Bursaspor BAŞARININ, İNANARAK, ÇALIŞARAK VE HEDEFE KİLİTLENEREK SAĞLANACAĞINI GÖSTERDİ"

Geçtiğimiz sene Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan Bursaspor'un başarısıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Şireci, "Futbolda isimler değil; yürekler oynuyor. İnanmak; önce kendini sonra çevreni inandırmak. Bu inançla bir atmosfer oluşturuyorsunuz. O oluşturduğunuz atmosfer içine zaten inançsızlar ya da engelleyenleri almıyorsunuz. Bursanın başardığı ve başarabileceğini gösterdiği şey, inanarak, çalışarak ve hedefe kilitlenerek başarının sağlandığı." diye konuştu.

Şireci, sözlerini şöyle tamamladı: "Yönetim teknik heyet ve şehir buna inanmalı. Biz bu sene oluşturduğumuz teknik kadro ve seçtiğimiz futbolcu profiliyle buna inanıyoruz. Zaten yönetim olarak böyle bir hedefle yola çıktık 4. ayağımız olan taraftarlarımızı arıyoruz. Yani dünya üzerinde yaşayan 2 milyon Çankırılının tek yürek olup, seyirci değil taraftar profiline geçip buna inanmasını bekliyoruz. Zaten sloganımız da 'Sen varsan Bank Asya'dayız.'" 

8E08AROcankiri_spor_klubu_1-730.jpg


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER