Beşiktaş’a büyük şok! Gaziantep'te Quaresma yok

5 gün önceden milli takımda bulunması gereken Quaresma, Gaziantepspor maçı için deplasmana gitti. Ancak milli takımdaki hocası Bento, bir gün gecikmeyle kampa katılmasını kabul etmeyince Portekizli oyuncu özel uçakla ülkesine döndü

Beşiktaş’a büyük şok! Gaziantep'te Quaresma yok
UEFA’nın talimatları gereği 5 gün önceden milli takımda bulunması gereken Quaresma, Gaziantepspor maçı için deplasmana gitti. Ancak milli takımdaki hocası Bento, bir gün gecikmeyle kampa katılmasını kabul etmeyince Portekizli oyuncu özel uçakla ülkesine döndü

Beşiktaş, Gaziantepspor maçı için gittiği deplasmanda, hiç ummadığı bir haberle yıkıldı, en önemli futbolcusunu kaybetti. Milli takıma davet edilen Quaresma, özel uçakla kamptan ayrıldı, ülkesine gitti.
Milli takımlara çağrılan Ekrem Dağ, Holosko ve Quaresma’nın, ülke federasyonları tarafından bugün kampa katılmaları istendi. Ekrem için Avusturya, Holosko için de Slovakya’nın teknik adamları bir gün sonra gelmelerine ikna oldu. Siyah-beyazlılar, iki ülke federasyonundan resmi yazı gelirse bugün iki oyuncuyu oynatabilecek.
Portekiz Teknik Direktörü Paulo Bento ise, oyuncusunun bir gün sonra gelmesini kabul etmedi. Antep yolculuğunun ardından Portekiz ile telefonla konuşan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Carvalhal, ülkesinin hocasının bu kadar anlayışsız olmasına çok sinirlendi ve durumu yöneticilere iletti.

BEŞİKTAŞ ERTELEME İSTİYOR

Beşiktaş yönetimi, bu akşam Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile oynanacak maçın ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na erteleme talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

Siyah Beyazlı takı,m Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın Tomas Sivok'u milli takım kampına çağırması sebebiyle bu oyuncuyu Gaziantep'e götürememişti. Beşiktaş ayrıca dün akşam saatlerinde ise Portekiz Futbol Federasyonu'nun Ricardo Quaresma'nın 7 ve 11 Ekim'de oynanacak milli maçlar sebebiyle bugün ülkesinde olması talebi karşısında bu futbolcusunu Portekiz'e göndermek zorunda kalmıştı.
Bu sabah itibari ile Ekrem Dağ'ın Avusturya, Filip Holosko'nun da Slovakya milli takım kamplarına çağırılma olasılıklarını göz önünde tutan yönetim, bu sabah saatlerinde Futbol Federasyonu'na başvurarak Gaziantepspor maçının ertlenmesi talebinde bulanmaya hazırlanıyor. Kadrosundaki 4 futbolcusunu milli takım kamplarına Gaziantepspor maçı öncesi göndermek zorunda kalacaklarını belirten Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli, Gaziantepspor maçının ertelenmesi için federasyona başvurabileceklerini, maçın ertelenmesinin kolay olmadığının farkında olduklarını fakat böyle bir takımı da maça çıkartmanın zor olacağını söyledi.

Keçeli, konu ile ilgili yaptığı açılklamada şu ifadelere yer verdi:
''UEFA kuralına göre art arda iki maç oynayacak ülke takımları oyuncularını 5 gün önceden milli takım kampına alma hakkına sahipler. Portekiz ve Çek Cumhuriyeti federasyonları bu haklarını kullandılar. Quaresma ve Sivok'tan Gaziantepspor maçında yararlanamayacağız. Holosko va Ekrem ile ilgili henüz erken bir davet bilgisi gelmedi. Eğer bu iki oyuncu için de bu sabah saatlerinde davet gelirse Gaziantepsor maçı için federasyonumuza erteleme talebinde bulunabiliriz."    (Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER