Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı hangi kanalda, Saat kaçta başlayacak?

Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak. İşte Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı öncesinde dikkat çeken olaylar

Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı hangi kanalda, Saat kaçta başlayacak?
 Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı hangi kanalda, Saat kaçta başlayacak?


 Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak. İşte Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı öncesinde dikkat çeken olaylar
Süper Kupa Finali için heyecan dorukta. Beşiktaş Galatasaray maçı bu akşam taraftarları ekran başına kilitleyecek. Peki Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? İşte Süper Kupa Finali Beşiktaş Galatasaray maçı ile ilgili tüm detaylar

BEŞİKTAŞ GALATASARAY SÜPER KUPA MAÇINI CANLI İZLE

Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası’nın son sahibi Galatasaray, bu akşam akşam Süper Kupa’nın sahibi olmak için mücadele edecekler. Konya Büyükşehir Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek. FIFA kokartlı hakem Kalkavan, aynı zamanda Galatasaray ile Beşiktaş arasında Türk Telekom Arena’da oynanan ve Beşiktaş’ın 1-0 kazandığı son derbiyi de yönetmişti.

Galatasaray, organizasyonun Süper Kupa adını aldığı 2006'dan bu yana kupayı en fazla kazanan takım. Beşiktaş ise Süper Kupa'yı sadece 2006'da kazandı, ancak o galibiyetini de Galatasaray karşısında aldı. Galatasaray, son dört Süper Kupa finalinde de vardı, bunların üçünü kazandı. Son üç Süper Kupa finalinde atılan toplam gol sayısı sadece iki. Onun öncesindeki beş finalde ise 16 gol atılmıştı.Süper Kupa/Cumhurbaşkanlığı Kupası tarihinde üst üste en fazla oynayan takım, 1989-1995 arasında yedi kez katılan Beşiktaş. Beşiktaş, 2010-11'de oynadığı Türkiye Kupası finalinden bu yana ilk defa bir final oynayacak. Beşiktaş, en son Ağustos 2009'da Süper Kupa finalini oynamış, Fenerbahçe'ye 2-0 kaybetmişti. Şu anda Beşiktaş forması giyen Tolga Zengin (2010, Trabzonspor) ve Gökhan Gönül (2007 ve 2014, Fenerbahçe) daha önce Süper Kupa sevinci yaşamıştı.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?


Beşiktaş, son iki resmi maçta Galatasaray'ı yendi. Onun öncesinde Galatasaray, rakibi önünde 10 maçlık yenilmezlik serisi yakalamıştı. Beşiktaş, 1955'ten bu yana Galatasaray önünde tüm organizasyonlarda üç maç üst üste galibiyet yaşayamadı. İki takım arasındaki son dört maçta atılan sekiz golün yedisi ikinci yarılarda geldi. Galatasaray'ın resmi maçlarda Beşiktaş'a attığı son üç golün ikisi Wesley Sneijder'den geldi. Eren Derdiyok, Beşiktaş'a karşı oynadığı iki resmi maçta iki gol attı. Cenk Tosun, Galatasaray'a karşı oynadığı 12 resmi maçta sahada kaldığı 705 dakikada üç gol atıp iki asist yaptı.

BİLETLER TÜKENDİ

42 bin kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak müsabakanın biletleri ise çok önceden tükendi. Derbiyi, Beşiktaş taraftarları doğu ve güney, Galatasaray taraftarları ise batı ve kuzey tribünlerinden izleyecek. Galatasaray bu kupayı 4, Beşiktaş 1 kez müzesine götürdü.

339’UNCU RANDEVU

Beşiktaş ile Galatasaray, sezonun ilk derbisiyle 339. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı’nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş’ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 338 maçta Sarı-Kırmızılı ekibin galibiyet ve gol sayısında rakibine karşı üstünlüğü bulunuyor. Rekabetteki 338 maçın 120’sini Galatasaray, 107’sini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Geçen sezon ligde yapılan her iki maçı da Beşiktaş, evinde 2-1, deplasmanda da 1-0’lık sonuçlarla kazandı.

ESKİ ADI CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI

Lig şampiyonu ile kupa şampiyonunun bir maç yapması ve o takıma bir kupa verilmesi hemen hemen tüm futbol liglerinde bir gelenek. Adına Süper Kupa denilen bu organizasyon, Türkiye’de 1998 yılına kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenleniyordu. Ancak 1998 yılında kaldırıldıktan sonra unutulan kupa, 2006 yılında bu kez ’Süper Kupa’ adıyla yeniden hayata geçirildi.

İlk olarak 2006 yılında düzenlenen ve yine Beşiktaş ile Galatasaray’ın karşılaştığı Süper Kupa Almanya’nın Frankfurt şehrinde oynanmış, Siyah-beyazlılar rakibini 1-0 yenerek kupayı kazanma başarısını göstermişti. Düzenleniş amacı olarak, Türkiye dışında, gurbetçi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı ülke ve şehirlerde yapılması planlanan Süper Kupa, üç sene üst üste Almanya’da oynandı. Sırasıyla Frankfurt, Köln ve Duisburg’ta gerçekleştirilen organizasyon, sonraki yıllarda tamamen Türkiye’ye alındı. İki kez Atatürk Olimpiyat Stadı’nda sahibini bulan Süper Kupa, ardından Erzurum, Kayseri, Manisa ve Ankara’da oynandıktan sonra bu yıl Konya’da yeni sahibini bulacak. Süper Kupa’yı Beşiktaş ve Trabzonspor 1, Galatasaray 4 ve Fenerbahçe 3 kez kazanırken 2011 yılındaki maç, 3 Temmuz soruşturması yüzünden iptal edilmişti.

İLK KUPA BEŞİKTAŞ'IN

30 Temmuz 2006’da Commerzbank Arena’da başlayan Süper Kupası macerasının ilki Beşiktaş ile Galatasaray arasında başladı. Bu maçta siyah-beyazlılar 60. dakikada Mert Nobre’nin kaydettiği gol ile kupayı müzesine götürdü.

EN ÇOK GALATASARAY KAZANDI

10 yıllık Süper Kupa tarihinde 2011 senesinde kupa oynanmadı. Geride kalan 9 senede en çok finali 6 kez ile Galatasaray oynadı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar, 4 kez Süper Kupa’yı müzesine götürme başarısı gösterdi. 3 kez final oynayan Beşiktaş ise 1 kez kupayı aldı.

13 AĞUSTOS ONURSAL BAŞKAN SÜLEYMAN SEBA’NIN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Bu akşam oynanacak Beşiktaş-Galatasaray Süper Kupa mücadelesinin Siyah Beyazlılar için kupayı kazanmanın yanında başka bir anlamı daha var.


Beşiktaş’ın efsanesi Onursal Başkan Süleyman Seba, 3 yıl önce 13 Ağustos 2013’te vefat etmişti. Beşiktaş camiası Seba’nın ölüm yıldönümü olan 13 Ağustos’ta Süper Kupa’yı mutlaka kazanarak, bu önemli günü daha bir anlamlı hale getirmek istiyor. Siyah-beyazlılar, bu sabah saat 11:00’de Feriköy Mezarlığı’nda Onursal Başkan Süleyman Seba için anma töreni düzenleyecek. Yönetim Kurulu, Feriköy’deki anma törenine katıldıktan sonra öğleden sonraki uçak ile Konya’ya gidecek ve tam kadro Süper Kupa maçını izleyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2006'dan bu yana gerçekleştirilen ve eski umhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan organizasyon, bir sezon önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibinin mücadelesine sahne olacak. 2015-2016 sezonunda ligi şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Galatasaray, 9 yıl sonra bu organizasyonda birbirlerine rakip oldu. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

KUPADA İKİNCİ RANDEVU

Beşiktaş ile Galatasaray, bu kupada ikinci kez karşı karşıya gelecek. TFF tarafından düzenlenen 2006'daki ilk Süper Kupa'da karşılaşan her iki ekip, 9 yıl aradan sonra birbirine rakip olacak. Beşiktaş ile Galatasaray, 30 Temmuz 2006'da Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan ilk organizasyonda karşılaşmış ve rakibini 1-0 mağlup eden siyah-beyazlı takım, ilk kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

İLK MAÇLAR ALMANYA'DA OYNANDI

Süper Kupa'nın ilk 3 organizasyonu Almanya'da gerçekleştirildi. Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşılaştığı ilk kupa maçı Frankfurt kentinde oynanırken, daha sonra sırasıyla Köln ve Duisburg şehirlerinde karşılaşmalar yapıldı. Almanya'daki maçlarda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray birer kez kupa sevinci yaşadı.

TÜRKİYE'DE İLK KUPAYI FENERBAHÇE KAZANDI

Almanya'daki kupa maçlarının ardından mücadele Türkiye'ye taşınırken, yurttaki ilk kupayı Fenerbahçe müzesine götürdü. 2009'da İstanbul'da oynanan kupa maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'a üstünlük kurarak kupanın sahibi oldu. Süper Kupa karşılaşması 2010'da bir kez daha İstanbul'da oynanırken, Trabzonspor, Bursaspor'u geçerek kupayı kazandı.  İstanbul'daki iki karşılaşmanın ardından son 4 organizasyon Türkiye'nin farklı şehirlerinde gerçekleştirildi. Erzurum, Kayseri, Manisa ve Ankara'da yapılan bu 4 karşılaşmada Galatasaray 3 kez kupayı kazanan takım oldu. Anadolu'da oynanan maçlarda Fenerbahçe ise bir kez kupa sevinci yaşadı.

GALATASARAY 4 BEŞİKTAŞ 1 KEZ KAZANDI

Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok kazanan takım Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş'a boyun eğmesine rağmen sonraki 8 kupanın 5'inde yer alarak, 4 kez kazanmayı bildi. Galatasaray, 2008, 2012, 2013 ve 2015'te Süper Kupa'yı müzesine götürdü. 
İlk kupayı kazanan Beşiktaş ise 2 kez daha kupa mücadelesi vermesine rağmen rakiplerine üstünlük kurmayı başaramadı. 2006'daki ilk kupayı kazanan siyah-beyazlı ekip, 2007 ve 2009'da ise rakiplerine kaptırdı.

İKİ EKİP 12. KEZ KUPA MÜCADELESİNDE

Galatasaray ile Beşiktaş, şu ana dek Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Süper Kupaların finallerinde 12 kez rakip oldu. Sarı-kırmızılı takım, bu eşleşmelerde 7 kez Beşiktaş'a üstünlük kurarken, siyah-beyazlılar ise 5 kez rakibine geçerek kupaları müzesine götürdü. Finallerde Galatasaray, ilk 6 maçta Beşiktaş'a üstünlük sağlayarak kupaları kazandı. İki takım arasında son 6 finalin 5'inde ise siyah-beyazlı ekip, rakibine üstünlük kurdu.

KONYA İLK KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Süper Kupa, son dönemlerin gözde stadyumu Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak. 
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki karşılaşmayla Konya, ilk kez Süper Kupa'ya ev sahipliği yapacak. 
Yeşil-beyaz futbol topu deseni şeklinde mimari bir yapıya sahip Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda, 84 turnike (her 500 seyirci için bir turnike olacak şekilde), birer protokol, basın, idari ve teknik birimler, ikişer loca, UEFA kulüp ağırlama ve engelli, 11 üst kat seyirci, 6 alt kat seyirci olmak üzere 27 adet giriş kapısı bulunuyor.

Maçta takımlarını destekleyecek taraftarlar, raylı sistem, otobüs ve minibüslerle stada ulaşabilecek. 
Temeli 17 Ekim 2012'de atılan ve 2014'de yapımı tamamlanan stat, UEFA kriterlerine uygun 42 bin seyirci kapasitesine sahip. Bu stat A Milli Futbol Takımı'nın kritik maçlarında taraftarları konuk etti. Konya, A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Letonya, Hollanda ve İzlanda ile yaptığı karşılaşmalara da ev sahipliği yaptı. Bu statta Letonya ile 1-1 berabere kalan milliler, Hollanda'yı 3-0, İzlanda'yı da 1-0 yenerek şampiyonaya katılma hakkı elde etmişti.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'IN DERBİ TARİHİ

1903'te kurulan Beşiktaş ile 1905'de kurulan Galatasaray ilk olarak 22 Ağustos 1924 tarihinde, bir İstanbul Futbol Ligi maçında karşı karşıya geldi. Taksim Stadyumu'ndaki bu ilk maç 2-0'lık Beşiktaş galibiyetiyle sonuçlanmıştı. 31 Temmuz 1925'te iki takım arasında oynanan ikinci maçı 6-1 kazanan Galatasaray, derbi tarihindeki ilk galibiyetini elde etti. İki takım arasında günümüze kadar oynanan 340 maçın 122'sinde kazanan taraf Galatasaray, 112'sinde Beşiktaş olurken, 106 maç beraberlikle sonuçlandı. 30 Haziran 1940'taki 9-2'lik maç Galatasaray'ın, 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940 tarihlerindeki 5-0'lık maçlar ise Beşiktaş'ın aldığı en farklı galibiyetlerdi. İki takım en son 8 Mayıs 2016 tarihinde, Süper Lig maçında Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi. Maç, Beşiktaş'ın 1-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

İki takım ilk kez 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda oynanan İstanbul Futbol Ligi maçında karşı karşıya geldi. İlk maçı kazanan takım 2-0'lık skorla Beşiktaş oldu. Bu maçta Beşiktaş'ın gollerini atan Refik Osman Top derbi tarihinin ilk golüne de imza atmış oldu. Galatasaray ise ilk galibiyetini 31 Temmuz 1925'de oynanan İstanbul Futbol Ligi yarı final maçında 6-2'lik skorla aldı. Bu maçta Galatasaray'ın ilk golünü atan Mehmet Leblebi ise derbi tarihinde Galatasaray'ın ilk golünü de atan isim oldu. İki takım en son 8 Mayıs 2016 tarihinde Türk Telekom Arena'nda karşı karşıya gelmiş ve bu karşılaşma Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanmıştır.

Derbi tarihinde en çok gol atan oyuncu, Beşiktaş formasıyla Galatasaray'a toplamda 29 gol atan Hakkı Yeten'dir. Derbilerde attığı 21 golle en çok gol atan üçüncü oyuncu konumundaki Gündüz Kılıç, Galatasaray adına derbi tarihinin en golcü oyuncusudur. Öte yandan 30 Haziran 1940'taki 9-2'lik maçta Gündüz Kılıç, Beşiktaş kalesine beş gol atarak derbi tarihinde bir maçta en çok gol atan oyuncu unvanını elinde bulundurmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109