57 yıl sonra gelen galibiyet

Bugüne kadar 7 kez karşılaştığı Portekiz'i 1955'teki ilk maçta 3-1 yendikten sonra bir daha galip gelemeyen Türkiye, Lizbon'da aynı skorla tarih yazdı.

57 yıl sonra gelen galibiyet
   2014 Dünya Kupası Elemeleri'ne hazırlanan A Milli Futbol Takımımız, 4'üncü hazırlık maçında Portekiz karşısına çıktı. Estadio da Luz Stadı'nda oynanan maça kötü başlamasına karşın daha sonra toparlanan Türkiye, güçlü rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.
Ay-Yıldızlı ekibimizin gollerini 35 ve 52'inci dakikalarda Umut Bulut ile 88'inci dakikada Pepe kendi kalesine kaydetti. Portekiz'in tek golü 57'inci dakikada Nani'den geldi.

Ronaldo'nun kabusu oldu

Dakikalar 64'ü gösterdiğinde kaleci Volkan Demirel, penaltı atışını kullanan dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo'ya gol izni vermedi.

Umut'tan tarihi gol
24 Ocak 1965'te 5-1 kaybedilen maçta Portekiz ağlarına son golünü bırakan Türkiye, daha sonra rakibiyle oynadığı 4 karşılaşmada gol atamadı. Lizbon'da 35'inci dakikada Umut'un kaydettiği gol, Milli Takımımız'ın Portekiz'e 47 yıl sonra attığı ilk gol olarak tarihe geçti.

Müthiş uğurlama

63 bin kişilik Işık Stadı'nı dolduran taraftarlar, EURO 2012 öncesi son hazırlık maçını oynayan Portekiz’e büyük destek verdi. Tribünlerde milli forma ve Türk bayrağı ile çok sayıda vatandaşımız da maçı canlı izledi.

İsmail Köybaşı'na jest

Sol diz çapraz bağları koptuğu için İstanbul’a dönüp ameliyat olan İsmail Köybaşı’na arkadaşları jest yaptı. Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Milliler, genç oyuncunun adının ve forma numarasının yazdığı özel tişörtler giydiler.

Başkanlar Ay-Yıldızlı forma giydi

Türk Milli Takımı'nın Portekiz ile yaptığı karşılaşmaya Türkiye Futbol Federasyonu tarafından davet edilen kulüp başkanları, karşılaşmayı Ay-Yıldızlı formalar giyerek izlediler. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ise karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimi ile birlikte takip etti.

Son sınav Ukrayna karşısında

Daha önce oynadığı 3 maçta Gürcistan ve Bulgaristan'ı yenerken, Finlandiya'ya 3-2 mağlup olan Milli Takım, son hazırlık maçında Salı günü Almanya'da Ukrayna ile kozlarını paylaşacak.

PORTEKİZ: 1 - TÜRKİYE: 3
Stat: Estadio da Luz
Hakemler: Stephan Studer, Manuel Navarro, Sandro Pozzi (İsviçre)
Portekiz: Patricio (Dk. 73 Eduardo), Alves (Dk. 69 Costa), Pepe, Veloso (Dk. 69 Custodio), Coentrao, Ronaldo, Moutinho, Almedia (Dk. 73 Oliveira), Meireles, Nani, Lopes
Türkiye: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım / Kayserispor, Bekir İrtegün / Fenerbahçe, Ömer Toprak / Bayer Leverkusen, Hamit Altıntop / Real Madrid, Mehmet Topal / Valencia (Dk. 90 Engin Baytar / Galatasaray), Emre Belözoğlu / Atletico Madrid (Dk. 72 Nuri Şahin / Real Madrid), Sercan Sararer / Greuther Fürth (Dk. 72 Selçuk İnan / Galatasaray), Umut Bulut /Toulouse, Arda Turan / Atletico Madrid (Dk. 82 (Caner Erkin / Fenerbahçe), Burak Yılmaz / Trabzonspor (Dk. 61 Tunay Torun / Hertha Berlin)
Goller: Dk. 35 ve 51 Umut Bulut, Dk. 89 Pepe (kendi kalesine) (Türkiye),  Dk. 57 Nani (Portekiz)
Sarı kartlar: Dk. 39 Burak Yılmaz, Dk. 64 Emre Belözoğlu, Dk. 79 Arda  (Türkiye), Dk. 49 Almedia, Dk. 66 Moutinho (Portekiz)

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2012, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER