2010-2011 Süper Lig'de Fenerbahçe şampiyon

2010-2011 Süper Lig'de Fenerbahçe şampiyon

2010-2011 Süper Lig'de Fenerbahçe şampiyon
Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Sivasspor'u deplasmanda 4-3 yenen Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı.
Fenerbahçe, tarihindeki 18'inci lig şampiyonluğunu Sivas 4 Eylül Stadı'nda ulaştı.

Sarı-lacivertliler, 2010-2011 sezonunun 34'üncü ve son haftasında Sivasspor'u 4-3 yendi ve Trabzonspor'u ikili averajda geçerek mutlu sona ulaştı.

Şampiyonluk şansını Karabükspor-Trabzonspor maçının sonucuna bırakmamak için Sivas karşısına mutlak galibiyet için çıkan Fenerbahçe'nin gollerini Andre Santos, Selçuk Şahin, Alex de Souza ve Joseph Yobo attı.

Sezonu Trabzonspor ile birlikte 82 puanla kapatan Fenerbahçe, sezon içinde bordo-mavili takımla oynadığı iki maçta averajda üstünlük sağladığı için şampiyonluğu elde etti.

İkinci yarıda oynadığı 18 maçta sadece iki puan kaybederek dört yıl sonra ligde ipi en önde göğüsleyen Fenerbahçe'de Brezilyalı yıldız Alex 28 golle 2010-2011 sezonunu gol kralı olarak tamamladı.

6. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Alex'e verkaça giren Andre Santos soldan hızla ceza alanına girdi, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1.
 
20. dakikada Sivasspor skora dengeyi getirdi. Lugano'ya çarparak yükseklik kazanan topu Kadir kafayla kale alanına indirdi, uygun pozisyondaki Navratil düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1.

23. dakikada Alex'in ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta top direğin üstünden az farkla auta çıktı.
 
30. dakikada kaleci Korcan ile karşı karşıya kalan Stoch'un sert vuruşunda Korcan'a çarpan top kornere çıktı.
 
32. dakikada soldan hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Stoch topu Niang'a aktardı, çaprazda kaleci Korcan ile karşı karşıya kalan Niang'ın vuruşunda top direğin yanından az farkla auta çıktı.
 
41. dakikada ceza alanı dışında topu önünde bulan Selçuk'un yerden sert şutunda zeminin de ıslak olması nedeniyle kaleci Korcan üzerine gelen topu kontrol edemedi ve Fenerbahçe ikinci kez öne geçti. 1-2.



51. dakikada Alex frikikten fileleri havalandırdı ve ve fark ikiye çıktı: 1-3.
 
55. dakikada Erman'ın kullandığı serbest atışta, top direğin üstünden auta gitti.
 
57. dakikada Emre'nin ceza alanı dışından vuruşunda top üst direği sıyırarak auta çıktı.

65. dakikada gelişen Sivasspor atağında Eneramo'nun pasıyla topu önünde bulan Erman uzak mesafeden yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-3.
 
67. dakikada Fenerbahçe tekrar farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan kazanılan korner atışını Alex, Emre ile paslaşarak kullandı. Emre'nin ceza alanına gönderdiği topu Yobo kafayla filelere gönderdi: 2-4.
 
87. dakikada Mehmet Yıldız'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında, Erman'ın kafa vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı.
 
90. dakikada ceza alanına gönderilen topu, Mehmet Yıldız istediği şekilde kontrol edemeyince Sivasspor net bir fırsattan yararlanamadı. Savunma bu pozisyonda topu uzaklaştırdı.
 
90+1. dakikada Mehmet Yıldız'ın ceza alanına ortasında Erman şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-4.


Sivasspor: Korcan, Uğur Kavuk (Abdurrahman), Sedat, Navratil, Hayrettin, Mehmet Nas (62 Tomas Rada), Kadir, Grosicki, Erman, Eneramo (82 Mehmet Yıldız), Pedriel Suarez
 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (30 Bekir), Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Stoch (46 Cristian), Alex, Niang (81 Dia)
 
Goller: 6 Andre Santos, 41 Selçuk, Alex, 67 Yobo (Fenerbahçe), 20 Navratil, 65 ve Dk. 90+1 Erman (Sivasspor)
 
Sarı kartlar: Abdurrahman (Sivasspor), Selçuk (Fenerbahçe)

Stat: 4 Eylül

Hakem: Fırat Aydınus

FENERBAHÇE TARİHİ ALDIĞI KUPALAR İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLA

ATAŞEHİR FUTBOL KULÜPLERİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER