Tübitak'ta Neler Oluyor?

Tübitak'ta Neler Oluyor? İşte bu soru TBMM Genel Kurulu'nda gündeme geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Tübitak'ın isminin ardı ardına olumsuz haberlerle anılmasını eleştirerek, " Tübitak'ta Neler Oluyor?" dedi.

Tübitak'ta Neler Oluyor?
Kurumun 1960'ta hükümete rehberlik ve milli bilim politikası amacıyla kurulduğunu ve görevinin bilim ve teknolojiyi teşvik etmek olduğunu hatırlatan Öğüt, son olarak da Tübitak'ın Popüler Bilim Yayınlarının kitap satış arşivinde bulunan ve evrim teorisini açıklayan kitaplarının basım ve satışının durdurduğu, ilgili kitapların listeden çıkarıldığını söyledi.
CHP'li Öğüt, daha önce de Bilim ve Teknik'in son yazısındaki Darwin kapağının ve içindeki ilgili 15 sayfanın üst yönetimin sansürüne uğradığını hatta derginin sayfalarını Darwin'e ayırarak hazırlayan ve kapağının altında imzası olan genel yayın yönetmenin de görevden alındığını ifade etti.

Tübitak'ın 2011'in Ağustos ayında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname'nin içine saklanan maddelerle hükümetin emir komuta zinciri altına resmen girdiğini de belirten Öğüt, "TÜBİTAK bu haliyle nasıl rehberlik edecektir? TÜBİTAK'ın bu haliyle bilim ve araştırmaya önderlik etme hali var mıdır? " diye sordu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2013, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109