Erdoğan: 'Tankla, topla, silahla bir yere kadar Beşşar!', "Gün gelecek, gideceksin"

Suriye'de insanca bir yaşam talep edenlere karşı tankların, topların, silahların ateşlenmesini asla insani görmediğini belirten Başbakan Erdoğan, 'Gün gelecek, gideceksin Beşşar' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a koltukların baki değil, geçici olduğunu çok söylemesine rağmen, hatta aile hukuku geliştirmesine rağmen Esad'ın bunu anlamadığını söyledi.

Erdoğan: 'Tankla, topla, silahla bir yere kadar Beşşar!',

Suriye'de insanca bir yaşam talep edenlere karşı tankların, topların, silahların ateşlenmesini asla insani görmediğini belirten Başbakan Erdoğan, 'Gün gelecek, gideceksin Beşşar' diyerek Suriye liderine yüklenmeyi sürdürdü
Tankla, topla, silahla bir yere kadar Beşşar!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a koltukların baki değil, geçici olduğunu çok söylemesine rağmen, hatta aile hukuku geliştirmesine rağmen Esad'ın bunu anlamadığını söyledi.
Diyanet İşleri'nin ev sahipliğinde Dolmabahçe Sarayı'nda 5 gün sürecek '2. Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Toplulukları Dini Liderler Zirvesi'nin açılışında konuşan Erdoğan özellikle Beşşar Esad'ı hedef aldı. Konuşmadan satırbaşları şöyle:

O KOLTUK BAKİ DEĞİL:
Suriye'de insanca bir yaşam talep edenlere tankların, topların silahların ateşlenmesini asla insani görmüyoruz. Eğer bir lider olarak kendine inanıyorsan, sandıkları açarsın. O sandıkta kazanırsan iktidar olursun. Tankla, topla iktidar bir yere kadar. Gün gelecek, sen de gideceksin; çünkü o koltuk baki değildir, geçicidir.

AİLE HUKUKU GELİŞTİRMEMİZE RAĞMEN:
Biz bunu çok söyledik. Çok söylememize, hatta aile hukuku geliştirmemize rağmen, maalesef anlamadı Beşşar. Şu anda ülkesinde bir tarafına alıyor sarıklı hoca efendiyi, onunla poz veriyor. Kimi kandıracak,  saf Müslümanlar varsa onları kandıracak. Biz bu oyunlara gelecek miyiz? Er veya geç mazlumlar kazanacaktır.

LİBYA'NIN PETROLÜ İÇİN: Afrika'nın petrol, maden, elmas görülmesine, yeraltı kaynakları için kan akıtılmasına göz yummak mümkün değil. Libya'nın üzerinde petrol için oyun oynandı. Libya'ya gelenler barışı sağlamak için değil, petrollerini için orada. Türkiye ise Libya'nın ayağa kalkması için orada.

IRAK'TA MEZHEP ÇATIŞMASI UYARISI:
Şu anda Irak mezhepsel bir çatışmaya doğru gidiyor veya götürülüyor. Birileri çıkıp diyor ki, 'dışarıdan müdahaleyle bunlar oluyor.' Peki sen ne yapıyorsun? Dışarıdan müdahaleye niye fırsat veriyorsun? Kendi problemini kendi içinde niçin halletmiyorsun? İşte bir tarafta Şia, bir tarafta Sünni.
Aslolan Şia mıdır, Sünnilik midir, yoksa İslam mıdır? Eğer 'İslamdır' diyorsak, o zaman zaten böyle bir problem kalmaz.

İSLAM'A KARA PROPAGANDA:
Bir dinin, bir toplumun mensubunun yaptığı yanlış, asla tüm topluma ve o dine mal edilemez. Irkçılık ve antisemitizm kadar İslamofobi de kınanması, lanetlenmesi gereken bir suçtur. Birileri marjinal örneklerden
çıkarak, terörle, çatışmayla İslam'ı ve Müslümanları eşdeğer göstermeye çalışıyor.
Uluslararası camia hala bir kara propagandayı sürdürmeye devam ediyor. Biz ne yapıyoruz? Birbirimizle uğraşıyoruz. Artık bir tarafta Hamas, bir tarafta El Fetih görmek istemiyoruz. Biz Filistin'de sadece Filistinli'yi görmek istiyoruz.
Öte yandan 2009'da Afrika'da 12 temsilciliği olan Türkiye 2012'de bu sayıyı 34'e çıkarmayı hedefliyor.

Bedellide beklenen açıklama
Yüz binlerce asker adayı gözünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a odakladı. Erdoğan'ın, bedelli şartlarını bugün saat 11.15'te toplanacak AK Parti grubunda açıklaması bekleniyor.

TIME ANKETİNDE YÜKSELİŞTE
BaŞbakan Recep Tayyip Erdoğan, Time dergisine kapak olmasının ardından, derginin 'Yılın Kişisi'ni seçmek için devam eden oylamasında Obama, Clinton ve Merkel'i geçerek üst sıralara yükseldi. Erdoğan, 31 adayın yer aldığı en popülerler listesinde 12'nci sıradan 6'ncı sıraya yükselirken, en az popüler olanlar listesinde de 23'üncü sıradan 5'nci sıraya çıktı.
En popülerler listesinde ilk beşte sırasıyla, ekonomik krizden etkilenen yüzde 99'luk grup,  Barcelonalı Lionel Messi, siber saldırılar düzenleyen Anonymous, vefat eden Apple kurucusu Steve Jobs ve Arap gençleri geliyor. Erdoğan 11 bin 315 oyla 6'ncı sıraya yükselirken ABD Başkanı Obama 8'inci,Hillary Clinton 13'üncü, Angela Merkel 18'inci oldu.  (AKŞAM)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER