CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; 'Kimse Kemal'ci olmasın'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kimse benim adamım da başkasının adamı da olmasın 'kimse Kemal'ci olmasın dedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; 'Kimse Kemal'ci olmasın'

CHP'de bazı eski alışkanlıklardan kurtulmak gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Eskiden bir kongre olduğunda hemen onun, şunun, bunun adamları diye bölünmeler başlardı. Kimse benim adamım da başkasının adamı da olmasın' dedi

CHP'nin üç günlük Abant Kampı dün öğle saatlerinde sona erdi. Kampın kapanış konuşması yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partide bölünmelerin önüne geçmek için eski alışkanlıklardan vazgeçilmesini istedi, 'Kimse benim adamım da, başkasının adamı da olmasın. Sizden isteğim kimse Kemal'ci olmasın' dedi.
CHP'de milletvekillerinin eleştiri ve tespitlerini aktarması amacıyla basına kapalı grup toplantılarına yeniden başlanacak, kamp buluşmaları belirli bir periyotta geleneksel hale gelecek. Kamptaki önemli tespit ve başlıklardan bazıları şöyle:

KONGREDEN, KURULTAYDAN KORKMAM: Kapalı bölümde söz alan bazı milletvekilleri, 'Eğer Büyük Kurultay ertelenirse partiye zarar verilir. Çeşitli kesimlerde yine imza toplama girişimleri başlar' yorumunu yaptı. Kılıçdaroğlu, 'İsteyen istediği imzayı toplayabilir. En demokratik haktır. İmza toplayanlara da hiçbir kızgınlığım, kırgınlığım olmaz. İmzadan, tüzükten, kongreden, kurultaydan, hiç bir şeyden korkmam, kaçmam' dedi.

ESKİ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULALIM: Parti içi muhalefete de mesajlar gönderen Kılıçdaroğlu, 'Bence artık bazı eski alışkanlıklarımızdan kurtulmak gerekiyor. Eskiden bir kongre olduğunda hemen onun, şunun, bunun adamları diye bölünmeler başlardı. Genel Merkez'in adayı kaybedince adeta kıyamet kopardı. Biz artık böyle algılamıyoruz. Kim kazanırsa tebrik ediyorum. Onun, bunun, şunun adamı olmanın anlamı yok ki. Kimse benim adamım da, başkasının adamı da olmasın. Benim sizden isteğim kimse Kemalci olmasın' dedi.

ANADİLDE EĞİTİM DEĞİL, ÖĞRETİM: Bazı vekillerin,  'Anadilde eğitimi savunuyoruz. Ancak Anayasa'nın ilk 3 maddesindeki resmi dil Türkçe'yi de savunuyoruz. Bu çelişki değil mi?' sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Bir yanlışa düşmeyelim; biz anadilde eğitimi değil, anadilde öğretimi savunuyoruz. İkisi arasında önemli ve büyük bir fark var. Bizim Kürt Sorunu konusundaki tavrımız, görüşlerimiz net ve ortada' mesajını verdi.

SURİYE'YE MÜDAHALEYE İMTİMAL VERMEM:  Hatay Milletvekilli Refik Eryılmaz, 'Suriye'de büyük oyun oynanıyor. Küresel güçler AKP'yi kullanarak Türkiye'yi maceraya sürüklemek istiyorlar. Bu oyunu bozmak için CHP daha aktif olmalı' deyince Kılıçdaroğlu, 'Hükümet bu konuda çok çelişkili, ancak ben yine de Suriye'ye yönelik bir müdahaleye ihtimal vermiyorum' karşılığını verdi.   (Akşam)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER