ŞİLE BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİSİNDE “AMİN, LOKUM VE SOSYAL MEDYA” POLEMİĞİ

Şile Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleşen 2. oturumda faaliyet raporunu okuyan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı rakamlarla 2019 yılından bu zamana yıllık değerlendirmelerde bulundu

ŞİLE BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİSİNDE “AMİN, LOKUM VE SOSYAL MEDYA” POLEMİĞİ

ŞİLE BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİSİNDE “AMİN, LOKUM VE SOSYAL MEDYA” POLEMİĞİ

Şile Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleşen 2. oturumda faaliyet raporunu okuyan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı rakamlarla 2019 yılından bu zamana yıllık değerlendirmelerde bulundu

Şile Belediyesi Nisan ayı 2.oturumu gerçekleştirildi. Nisan ayı meclisinde okunması gereken Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın ilk oturumda duyurduğu faaliyet raporunun ikinici oturumda okuyalım teklifi kabul görürken İYİ Partili Meclis üyelerinin gereksiz harcama olarak gösterdiği Lokum alımı polemiği toplantı dışına sosyal medyaya taşınınca İYİ Parti ve Ak Parti temsilcileri arasında atışmalar tam hızıyla yer alırken 2.oturumda havanın gergin olacağı sinyali günler öncesi İlçede gündem.

BELEDİYE TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATMAKTAN GURUR DUYUYORUM!..

Şile Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleşen 2. oturumda faaliyet raporunu okuyan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı rakamlarla 2019 yılından bu zamana yıllık değerlendirmelerde bulundu ve 2021 yılında Gelir-gider dengemizde 19 Milyon TL’lik bütçe fazlamızla belediye tarihimizde yeni bir ilke imza atmaktan gurur duyuyorum. Çalışmalarımıza emeği geçen meclis üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum teşekkür ediyorum diyerek faaliyet raporu sunumunu sonlandırdı.

İzleyicilerinde alkışlarla desteklediği Başkan Ocaklı faaliyet raporu için Meclis oylamasında İYİ Partili Meclis üyelerinin oy kullanmaması hakkında üzüntü duyduğunu belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan İlhan Ocakl “İstanbul’da ve Şile tarihinde bir ilki gerçekleştiren Şile Belediyesi 2021 yılında bütçesi ve giderlerinin üstünde 19 Milyon tl lik bütçe fazlası veren bir Belediye olmanın gururunu yaşarken sizler alınan lokum ve tanıtım reklam giderlerinin israf olduğunu gerekçe göstererek oy kullanmadınız canınız sağ olsun teşekkür ediyorum.Ancak şunu belirtmek isterim Lokum,lokum diyorsunuz evet aldık; o lokumlar 875 kişi olan Belediye personelimize Ramazan Bayramı,Kurban Bayramı,Yılbaşında olmak üzere  çalışanlarımıza dağıttık onlarda hanelerine götürdüler.Kamu Kurumlarına dağıttık evet sizlere de gönderdik ancak kabul etmemişsiniz olsun canınız sağ olsun.

Ben Başkanı olduğum Belediyenin bütçesinden bu lokumları aldık ve dağıttık.Helali hoş olsun ve tanıtım Reklam giderlerine gelince orada tek kalem yok.Belediye olarak bizden talepleri olan Emniyet,Jandarma,Sağlık gibi kamu kurumlarının da ihtiyaçlarına cevap veriyoruz.Evet bu harcamalar bu millete hizmet eden devlet kurumlarının da yanlarında olarak yaptık.Kim için? Milletimiz için yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın konuşmasının ardından İYİ Partili Meclis Üyesi Bilal Sönmez söz alarak Başkan Ocaklı’ya gurubu adına cevap verdi. “Meclis Üyesi Bilal Sönmez bizler muhalefet meclis üyeleri olarak bu harcamaları yanlış gördük ve oy vermedik burada açıkça size sorduk ve sizde gerekçeleri anlattınız ama nedense bu konuşmalar veya konuşulması gerekenler burada konuşulmuyor sözleri dikkat çekti.

HER NE KONUŞACAKSAK BURADA KONUŞALIM SOSYAL MEDYADA DEĞİL..

Şile Belediyesi İYİ Partili Meclis Üyesi Bilal Sönmez ilk oturumda arkadaşlarımın gündeme taşıdığı lokum olayı gördüm ki sosyal medyada tartışma konusu olmuş hatta hakaret içeren sözler yazılmakta.Ben kendi arkadaşlarımı bile ağabeyleri olarak uyardım sözleri üzerine Belediye Başkanı İlhan Ocaklı abi bende senin bu sözlerini şahsım ve tüm arkadaşlarımla alkışlayarak destekliyorum dedi.Sönmez bir meclis üyesinin yazdığı yazıyı isim vermeden okudu ve gayri ahlaki sözlerini emsal göstererek “Bizim Ahlaki Değerlerimize” bile dil uzatılmış sözleri üzerine Başkan Ocaklı araya girerek “Abim kendi söylediğini kendin yok ettin” diyerek şunları söyledi.Meclis toplantıları veya bir başka toplantıda ne konuşulması gerekiyorsa orada konuşulur ve çözüme gidilir.Ama toplantıda sus pus toplantıdan çık klavye başında delikanlılık yap.Kimse kusura bakmasın bunun adı “Delikanlılık değildir” kim kime ne diyecekse der ama yüze der.Ayrıca herkesin bir sabrı var durup dururken kimse kimseye bir şey yazmaz birde buradan bakmak lazım dedi.

SİZ KARIŞMAYIN SUSUN!..

Meclis Üyesi Bilal Sönmez iddia ettiği harcamalar konusunda konuşmasını sürdürürken izleyiciler arasından gelen seslerden rahatsızımı oldu veya dikkatimi dağıldı bilinmez  bir anda izleyicilere dönerek yüksek sesle “siz karışmayın susun” diyerek kameralar önünde şiddetli konuşmasına Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da Bilal Abi sesini yükseltme gereğini ben yaparım diyerek olası tartışmaya müdahale etti.

RAMAZAN AYINDA “AMİN” SÖZÜNE KARŞI ÇIKMANIZI ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUM!..

Gergin geçen Meclis toplantısı sırasında Belediye Başkanı İlhan Ocaklı sözlerini şöyle sürdürdü.”Şile için birlikte kararlar aldık ve 2021 yılı bütçemizin bir Şile Belediyesinde bir ilk olduğunu söyledik ama sizlerin israf sözlerinizi asla kabul etmiyorum.Bakın Mübarek Ramazan ayındayız İsraf Allah’ın bizlere yasak kıldığı bir şey sözleri üzerine İYİ Partili Meclis üyesi Bilal Sönmez devreye girerek hırsızlıkta Allah tarafından uygun görülmemiş ama insanlar yapıyor.Bunun yeri burası değil Camide konuşalım geçen toplantıda aynısı oldu.Vallahi huzursuz oldum “AMİN AMİN” toplanmış insanlar sanki Ayasofya’da camide zannettim kendimi yapmayın Allah aşkına çıkışı salonda şaşkınlıkla izlenirken Başkan Ocaklı’da abi neden rahatsızlık duyuyorsun amin denilmesinden?Ramazan ayında amin denilmesinden rahatsızlık duyulduğunu ilk defa şimdi duyuyorum” dedi.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109