Jabuticaba, Gövdesinde meyve veren ağaç

Jabuticaba, dünyada gövdesinden meyva veren tek ağaçtır, meyvaları bu ilginç ağacın gövdelerinden çıkıyor.

 Jabuticaba, Gövdesinde meyve veren ağaç
Jabuticaba, Gövdesinde meyve veren ağaç

Ağaç dediğinin dalları olur ve o dallarında açan çiçekler zamanla farklı meyvalara döner diyorsanız, bu ağacı bir inceleyin.

Jabuticaba meyvesi ya da diğer adıyla Brezilya üzüm ağacı olarak bilinen bu meyve ağacın gövdesinde yetişmektedir. Meyve mor renge dönüştüğü zaman olgunlaştığı anlaşılmaktadır. Jabuticaba meyvesinin anavatanı Paraguay, Arjantin ev Brezilya 'dır. Serinletici özelliğee sahip olan sulu bir yaz meyvesidir.

Jabuticaba, dünyada gövdesinden meyva veren tek ağaçtır, meyvaları bu ilginç ağacın gövdelerinden çıkıyor. Sadece Güney Amerika'da bulunan bu ilginç ağaç özellikle Paraguay, Arjantin ve Brezilya'da bol miktarda bulunuyor.

Jabuticaba'nın gövdesinde önce mor çiçekler açıyor ve bu çiçekler yavaş yavaş büyüyerek bizim üzüme benzer bir meyvaya dönüşüyor.

Çlekten biraz daha büyük olan meyvaları uzun süre saklanabiliyor. Her ağaç 2 yılda bir meyva veriyor ve bu meyvaların suyu; reçel, marmelat ve meyva suyu olarak kullanılıyor.

sağlık içinde faydalı olduğuna inanılan Jabuticaba, bademcik, astım ve ishalde kaynatılarak tedavi amaçlı da kullanılıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2013, 21:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER