İSVEÇ ŞURUBU İKSİRİ

İsveç iksiri 'nin reçetesi, ünlü Isveçli Doktor Samst'ın notları arasında,ölümünden sonra bulunmuştur.Doktor Samst,104 yaşında iken attan düşerek bir kaza sonucu ölmüştür.Özellikle Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Uzun yaşam iksiri olarak da bilinir.

İSVEÇ ŞURUBU İKSİRİ
 
İSVEÇ ŞURUBU İKSİRİ



Formülü ve Yapılması :

    Maria Treben'in de (Ünlü Alman Herbalist, Şifalı Bitkiler Uzmanı ve Yazar)  onayını almış olan bu geliştirilmiş reçete, daha etkili bir iksir elde etmek amacıyla, Almanyada'daki imalatı gerçekleştiren Dr.Theiss tarafından oluşturulmuştur. 10 gr sarısabır , 9 gr ravent kökü , 7 gr mirra , 5,5 gr cedvar , 3,5 gr centiyane , 2 gr domuzdikeni , 6,5 gr melekotu kökü , 9 gr eğir kökü , 1 gr doğal kafur , 1 gr sinameki , 1 gr besbase , 1 gr tarçın , 0,5 gr kakule ve 0,1 gr safran 1,5 litre 35°'lik etil alkol veya kanyak içerisinde 2 hafta süreyle her gün 2-3 kere çalkalanarak güneşte veya sıcak bir ortamda bekletilip süzülmesiyle iksir elde edilir.

Faydaları ve Kullanım Alanları :

       Çiçek hastalığı ve her türlü egzamalar, burundaki veya bedenin herhangi bir yerindeki kabuklar, isveç iksiri ile sık sık nemlendirildiklerinde yok olurlar.

        Diş ağrılarında ,   biraz suyun içine bir yemek kaşığı dolusu isveç iksiri   karıştırılır ve bu sıvı bir süre ağızda tutulur veya ağrıyan diş pamukla ıslatılır. Ağrılar diner ve bu işleme devam edilirse çürük iyileşir. Ayrıca ağız içi ve dişeti iltihaplarında, tahrişlerinde, dişeti çekilmesinde (gırtlak, ağız içi ve dişeti tedavilerinde) küçük bir yudum iksir doğrudan veya biraz suyla karıştırılır ve birkaç dakika çalkalanarak ağızda tutulur. Bu işlem arada bir dişetini sağlıklı tutmak için de uygulanabilir.

        Dildeki kabarcıklar veya ağız içindeki yaralar isveç iksiri   ile sık sık nemlendirildiklerinde,doğrudan veya biraz suyla karıştırılarak gargara yapıladığında kısa sürede iyileşirler.İlave olarak günde 3 tatlı kaşığı iksir doğrudan veya bir çay bardağı suyla inceltilerek alınmalıdır.

        Eğer gırtlağınız hasta veya yaralı ise ve bu yüzden yiyecek ve içecekleri rahat yutamıyorsanız, sabah, öğlen ve akşamları birer tatlı kaşığı isveç iksiri  doğrudan veya bir çay bardağı suyla inceltilerek yavaş yavaş gargara yaparak içilirse gırtlağınız  kısa sürede iyileşir.

        Kulak ağrısı, dış kulak yolunda sivilcelenme, kabuklanma ve kulak uğultusunda, bir pamuk parçası isveç iksiri  ile nemlendirilerek kulak yoluna sokulursa çok iyi gelir. Ama kulak yolunu, alkolün kurutmasını engellemek için, önceden biraz zeytinyağı ile nemlendirmek doğru olur.

        Mide kramplarında , bir yemek kaşığı dolusu isveç iksiri   doğrudan veya bir bardak suyla inceltilerek alınmalıdır.

        Basurlar ,   isveç iksiri   ile sık sık nemlendirilip, özellikle yatmadan önce bir tatlı kaşığı iksir  bir su bardağı  ısırganotu ve karabaş otu çayı ile inceltilerek  içildiği takdirde kısa sürede iyileşirler. Ayrıca gündüzleri de ısırganotu ve karabaşotu çayına devam etmek oldukça rahatlatıcıdır.

        Akciğer hastalıklarında , sabah aç karnına bir tatlı kaşığı  isveç iksiri  doğrudan veya  bir çay bardağı suyla inceltilip içilir ve bu kür  altı hafta sürdürülür.

         İsveç iksiri ile   uzun süre sık sık nemlendirildiğinde, tüm yara izleri ve kesikler, ne kadar eski olursa olsunlar iyileşirler.

        Tüm yanık yaraları (ateş, sıcak su veya yağ) eğer  isveç iksiri ile sık sık nemlendirilirse, kısa sürede iyileşirler. Yanıkta kabarcık oluşmaz, yanık ağrısı sona erer ve iltihaplı kabarcıklar temelinden iyileşirler.

        İsveç iksiri , donmuş elleri ve ayakları, açık yaralar oluşmuş olsa bile iyileştirir. Elden geldiğince sık, ama özellikle gece boyunca isveç iksiri ile kompres yapılmalıdır.

        Sarhoş kişi, iki yemek kaşığı isveç iksiri ile hemen ayıltılabilir.

        Geceleyin iyi uyuyamayan kişi, bir tatlı kaşığı dolusu isveç iksiri 'ni doğrudan veya bir çay bardağı suyla karıştırarak içmelidir. Sinirsel uykusuzluklarda, kalbin üstüne kompres yapılmalıdır.

        İsveç iksiri arı, sivrisinek ve böcek ısırıklarını da iyileştirir. Bu durumlarda günde 3 kez bir  tatlı kaşığı isveç iksiri doğrudan veya bir çay bardağı suyla inceltilerek hem içilmeli hem de yaraya kompres yapılmalı veya yara sık sık iksir ile nemlendirilmelidir. Bunun sonucu olarak şişme, kaşıntı ve kızarıklık engellenmiş olur. Eğer şişme, kaşıntı ve kızarıklık oluşmuş ise kısa sürede iyileşirler.

      Sivrisinek ve karasinek sokma veya ısırmalarını önlemek için, ısırılabilecek bölgelere önceden kolonya sürer gibi iksir sürmek yeterlidir. Sinekler o bölgelere yaklaşamazlar.

       Akıntılı nezlelerde , avuç içindeki suya biraz iksir eklenir ve bu su buruna iyice çekilirse, burun akıntısı kesilir.

        İsveç iksiri ile nasırların üzerine kompres yapılır ve ağrılı bölge sürekli olarak iksir ile nemlendirilirse (el veya pamukla), nasır kısa süre içinde (İlgili kaynakta iddialı olarak 24 saat içinde diye yazıyor.) kendiliğinden düşer veya çekip alınabilir.

        Kansızlıkta , bir tatlı kaşığı isveç iksiri sabahları bir çay bardağı ısırganotu çayı ile inceltilerek alınırsa, kişinin yüzüne yeniden renk gelir. Kanı temizler ve kan yaptırır.

        Günde bir tatlı kaşığı  isveç iksiri bir çay bardağı suyla inceltilerek  alınırsa iştahsız yiyen kişiye yeniden iştahını kazandırır.

        Çarpma , düşme ve vurma sonucu oluşan şişlikler, morluklar   ve ezikler isveç iksiri ile sık sık  nemlendirilirse veya üzerlerine kompres yapılırsa en kısa sürede iyileşirler. Bilek burkulmalarında, kas ağrılarında ve spor yaralanmalarında, şişmeyi ve ağrıyı önlemek için kompres yapılır.

        Koruyucu olarak sabah ve akşam 1 çay kaşığı isveç iksiri 'ni doğrudan veya bir çay bardağı suyla incelterek içtiğiniz takdirde ; o bedeni güçlendirir, sinirleri sakinleştirir ve kanı tazeler, ellerin ve ayakların titremesini önler. Bedeni dikleştirir, yüzü gençleştirir ve güzelleştirir.

        Eğer isveç iksiri sık sık koklanır, koku burundan çekilirse, ense kökü onunla nemlendirilir ve onunla ıslatılmış bir bez kafanın üstüne konursa, ağrılar ve baş dönmeleri yok olur, bellek ve beyin güçlenir.

       Romatizma ağrılarında ağrılı bölgeye iksir ile friksiyon (ovarak sürme) veya kompres yapmak oldukça faydalıdır. Bkz. Romatizma ve Gut

       İsveç iksiri ile ıslatılmış bir pamukla göz kapakları nemlendirilirse, yorgun ve bulanık gören gözlere yardım eder. Gözler iltihaplı ve yaşlı olsa bile, kızarıklığı ve tüm ağrıları giderir.

        Koliklerde (İçi boş olan organların spazmı, şiddetli kasılmalar neticesinde ortaya çıkan dayanılmaz bir ağrı biçimi) günde 3 yemek kaşığı isveç iksiri doğrudan veya bir bardak suyla inceltilerek, yavaş yavaş alınmalıdır. Kısa sürede rahatlanacak ve ağrı dinecektir. Bu durum geçici olup, ağrının sebebini (mide, böbrek, bağırsak, safra vs.) bir uzman hekime teşhis ettirmelisiniz.

        İsveç iksiri bedendeki gazları azaltır ve karaciğeri rahatlatır. Tüm mide rahatsızlıklarını ve bağırsak düzensizliklerini yok eder, dışkılama zorluklarını (kabızlık) ortadan kaldırır. Fazla alkol alımı ve ağır yemeklerden sonra gaz söktürücü olarak kullanılabilir. Bu durumlarda günde 3 kere, 1'er tatlı kaşığı iksir doğrudan veya biraz suyla inceltilerek alınmalıdır.

        İsveç iksiri  safra kesesi ağrılarına da iyi gelir. Her gün sabah ve akşam bir yemek kaşığı dolusu iksir doğrudan veya bir su bardağı suyla inceltilerek içilip, aynı zamanda geceleri de kompres yapıldığında, tüm ağrılar kısa sürede yok olur.

        Doğumdan sonra, sütlenen memeler iltihaplanırsa, isveç iksiri ile uygulanan kompres l erle çabucak iyileşir .

        Sarılık hastalığında , eğer günde 3 kez birer yemek kaşığı dolusu isveç iksiri doğrudan veya bir su  bardağı suyla inceltilerek içilirse ve ilave olarak karaciğerin üstüne kompres yapılırsa , çok kısa sürede tüm rahatsızlıklar sona erer .

        Sara krizi geçiren kişiye , hemen orada  bir yemek kaşığı isveç iksiri bir su bardağı suyla inceltilerek verilmelidir . Hasta, daha sonra bu iksiri sürekli olarak kullanmalıdır . Çünkü o, zayıf düşmüş sinirleri ve tüm bedeni güçlendirir.

        Sivilceler , siğiller , çiller ve çatlak ve kuru ciltler (El, yüz, dudak vs.) isveç iksiri ile sık sık nemlendirilirse ve koruyucu olarak sabah ve akşam birer çay kaşığı iksir doğrudan veya bir çay bardağı suyla inceltilerek içilirse ,   çok kısa sürede iyileşirler .

       Kurdeşen 'de ( ürtiker ) kaşınan bölgelere sürüldüğü takdirde kaşıntıyı ve döküntüyü  gidermekte oldukça etkilidir.

    Bu bitkisel iksir için kaynaklarda daha birçok şey yazıyor. Ama en doğrusu, kişinin onu kendisinin değerlendirmesidir. Her evin ecza dolabında (hatta el çantasında) bulunması gereken başlıca ve belki de en önde gelen ilkyardım malzemesidir o. Ona sahip olan kişi, kendi sağlığı için bir şeyler yapabilmenin yanı sıra, çevresine de yardımcı olabilmenin doyulmaz mutluluğunu tadabilecektir .

UYARILAR :

1-Alerjik bünyeli kişiler, iksirle beraber süt içmemelidirler.

2-Çocuklarda dozaj yarıya indirilmelidir.

 

Basında İsveç İksiri

Kompres


    İsveç iksiri ile kompres yapılacak bölgeye önceden yağlı bir krem sürülür , uygun büyüklükte bir pamuk veya bez parçası isveç iksiri ile ıslatılır , sıvının fazlası sıkılır ve nemli pamuk veya bez  hasta yada ağrıyan bölgeye konur ve yayılır, üstü bir naylon parçası ile örtülür ve hepsi büyük bir bez veya sargı bezi ile sarılır. Kompres süresi 2-4 saat olabilir , ama gece boyunca da sürebilir . Önemli olan kişinin kendisini rahat hissetmesidir .

 
Tecrübeler :

Sinüzit Ağrısı

     Bir kadın aylardır sinüzit ağrısı çekmekteydi.En güçlü antibiyotikler ve ışın tedavileri de yardımcı olamıyordu.Sonunda ,   isveç iksiri ile alnına , gözlerinin üstüne ve burnunun iki yanına günde  bir kez  kompres (Geceleri yapılabilir) yaptı. Kısa bir süre sonra tıkalı olan solunum yolları açıldı,ağrı dindi ve iri iltihap pıhtıları genzinden ağzına indi...

Baş Ağrısı

    Bir çiftliğe yaptığım (M.Treben) ziyaret sırasında , çiftçinin karısını ahırda süt sağarken buldum. Çok şiddetli baş ağrıları çekiyormuş , hatta intihar edip de kurtulmayı düşündüğü bile olmuş . Kafasında bir tümör olduğundan kuşkulanıldığı için ertesi gün röntgen çektirmeye gideceklermiş . Hemen o akşam, hiç olmazsa  bir kompres yaparak geceyi rahat geçirebilmesi için , ona küçük bir şişe isveç iksiri gönderdim . Sabah karanlığında kapımız çalındığında da büyük bir şaşkınlığa kapıldım . "Karıma yolladığın neydi ? diye sordu çiftçi . Islak pamuğu başına koyduktan kısa bir süre sonra o korkunç baş ağrıları dindi . Sabahleyin de, küçük parmak kalınlığında, pas renginde iki pıhtı parçası genzinden ağzına düştü ! "...

Romatizma ve Gut

    Yıllardır bastonsuz yürüyemeyen bir kadın bana geldi (M.Treben). Romatizma ve Gut yüzünden her yanı çarpıktı ve hiç bir ilaç iyi gelmediği için çaresizlik içindeydi . Günde 3 kere, yarım tatlı kaşığı isveç iksiri 'ni bir bardak  ısırganotu veya kırkkilit otu (Atkuyruğu) çayı ile içmeye başladıktan 3 hafta sonra o da bastonsuz yürüyebilmeye başladı . . .

Sakatlanma

   Kilise korosundaki bir arkadaşımız , buz pateni yaparken sakatlanmıştı . Ona çok ihtiyacımız vardı . Ama o, dizi şiş olduğu için  koro merdivenini çıkamayacağını söylüyordu. Kompres malzemelerini alarak hemen evine gittim (M.Treben). Bir doktor eşi olarak , çalışmalarımı kuşkuyla izliyordu . Ama biraz sonra dizini kolayca bükmeye başlayıp , ertesi gün de koro merdivenini kolayca tırmandığında , kuşkularından eser kalmamıştı . ..

Böbrek Ağrısı

    Yıllar önce , ağır bir böbrek ağrısı çekmiştim (M.Treben). Doktor işini gücünü bırakarak bana gelmişti . Ama bu arada ben , isveç iksiri ile hazırladığım bir kompres i böbrek bölgesine uygulamıştım  ve doktor geldiğinde ağrılar da sona ermişti . Değerli zamanını boşa harcadığım için utanmıştım, ama o , ağrıların nasıl olup da bu kadar kısa süre içinde dindiğini öğrenmek istemişti . Bunu isveç iksiri kompres inin yaptığını öğrenince , şöyle dedi : "Çok iyi , bu durumda enjeksiyona gerek kalmamış . " Çünkü kendisi de isveç iksiri'nin etkisini kabul ediyordu . Ona muayene olmaya gittiğimde , söylediği tek söz şu olurdu : "Hiç bir ilaç yazmıyorum . Nasıl olsa , isveç iksiri'n var senin . " Daha başka pek çok bitkinin etki alanlarını bana öğreten de o doktordu . 

Pankreas Rahatsızlıkları ve Akut Gastrit

    Bir gün Mühl'deki bir lokantada yemek yerken , yan masadaki bir adamın sancıyla kıvrandığını gördüm (M.Treben) . Hemen isveç iksiri şişemi çıkarıp , bir yemek kaşığını doldurarak , biraz suyla karıştırıp kendisine verdim . Daha içmesi sona ermeden yüzüne renk gelmeye başladı ve ağrılarının hemen bitişine bir türlü inanmak istemedi . Altı ay kadar sonra yine o taraflara yolum düşmüştü . Yolumu kesen bir adam bana coşkuyla teşekkür etmeye başladığında , o olayı çoktan unutmuştum bile . Fark edilir derecede gençleşmişti adam . isveç iksiri'ni temin edip kullanmış . Tüm pankreas rahatsızlıkları ve akut gastriti iyileşmişti .

Kulak Zarı Apsesi

    Bir çiftliği ziyaretim sırasında , ailenin 12 yaşındaki oğlunun kulak ameliyatı olması gerektiğini öğrendim (M.Treben) . Kulak zarının arkasında apse oluşmuş . Bu tür ameliyatlarda bazen duyma duyusu yitirilebildiği için , ameliyata karşı çıktım . İsveç iksiri ile nemlendirilmiş bir pamuk parçası çocuğun kulağına sokuldu . Böylece her gün kulaktan yeterince irin çekilebildiği için ağrılar sona erdi ve ameliyata gerek kalmadı .

Duyma Bozukluğu

    Burgenland'dan bir kilise görevlisinin anlattığına göre , 23 yaşındaki kuzeninde doğuştan bir duyma bozukluğu varmış . Üniversite kliniğinde yapılan kontrolden sonra , bu bozukluğun ameliyatla giderilemeyeceği sonucuna varılmış . Kadın da kuzenine , kulağına isveç iksiri uygulamasını söylemiş . Bu uygulamaya başladıktan 15 gün sonra kuzen normal duymaya başladığında ise hepsi şaşırıp kalmışlardı .

Bağırsak Kanseri

   İyileştirilemeyeceği belirtilen bir bağırsak kanseri olayında , hasta bölgeye isveç iksiri kompresi yapılmasını ve aynı zamanda da eğir kökü çayının , yemeklerden önce ve sonra olmak üzere , günde 6 yudum içilmesini önerdim (M.Treben) . Bunun yanı sıra da, kan temizleyici olarak, aynısafa , civanperçemi ve ısırganotu eşit karışım çayından günde en az 10 bardak içilmesi gerektiğini belirttim . Bugün kadının durumu öylesine düzeldi ki, artık sağlığına tam anlamı ile kavuşabileceği düşünülebilir .

    Almanya'nın Heilbron kentinden bir kadın bana (M.Treben) gönderdiği bir mektupta şöyle diyordu : "On ay kadar önce bana Amerika'dan yazan yeğenim , ağır bağırsak kanamaları geçirdiğini ve doktorların bağırsak kanseri teşhisi koyduklarını bildirdi. Ona hemen sizin kitaplarınızı ve isveç iksiri, eğir kökü , aynısafa , civanperçemi ve ısırganotu gibi bitkiler gönderdim . Önerilerinizi uyguladı ve bir yıl sonra yeniden çalışabilir duruma geldi. Belirttiğiniz bitkileri kullanmaya başladıktan dört gün sonra kanamalar dinmiş , bitkinlik ve kilo kaybı da yavaş yavaş sona ermişti. "

Soluk Alma Zorluğu

    On yıl boyunca kalp astımı tedavisi görmekte olan ve günde 8 tablet yutmak zorunda olan 52 yaşındaki bir adam , yıllardır ancak oturduğu yerde uyuyabiliyor, soluk alabilmek için, her adımda kollarını havaya kaldırmak zorunda kalıyordu. Ben, bu adamın soluk alma zorluğunun kalp değil, karaciğer olduğu sonucuna vardım (M.Treben). Adamın karaciğer bölgesine bir isveç iksiri kompresi uyguladım . Ayrıca , sabah ve akşam olmak üzere , birer bardak kurtpençesi çayına yarımşar tatlı kaşığı isveç iksiri ekleyerek içecekti . Bulgumun doğruluğu daha ilk gecede kanıtlandı. Yıllar sonra ilk olarak, yatarak uyuyabilmişti . Çektiği ağır soluklanma zorluğu yüzünden yıllardır evinden çıkamıyordu . Bu tedavi ona o kadar çabuk yardım etti ki , üç beş gün sonra , günde iki kere bahçe duvarı boyunca yürümeye başladı . Şimdi , tam sağlığına her gün biraz daha yaklaşmakta .

Ağrılar ve Sağırlık

     Oberbayern'den bir bey bildiriyor : "Bir kazada sağ kolum yaralanmıştı . Isveç iksiri , dayanılması zor ağrılarımı kısa sürede dindirdi . Sağır bir kulağa isveç iksiri uyguladığımızda (Gece yatarken , küçük bir pamuk isveç iksiri ile nemlendirilip kulak yoluna sokulur) , bir mucizeyle karşılaştık . On yıllık sağırlıktan sonra , masa saatinin çalışını yeniden duyabilmeye başlamıştı . " Kim bilir ne kadar sağır dilsize bu şekilde yardım edilebilir ! Eğer içlerinden yalnızca biri duymaya başlasa bile , bu uğraşa değmez mi ?

Bağırsak Kaslarının Gevşemesi

    Bir konferanstan sonra dinleyicilerden biri şöyle dedi : "İki yıldır bağırsak kaslarımın gevşemesi yüzünden rahatsızdım . Doktorlar, hastalığımın tedavisinin mümkün olmadığını söylediler . İsveç iksiri ,  çobançantası tentürü , 4 bardak arslanpençesi otu çayı ve 6 yudum eğir kökü çayını gün boyunca içtiğimde , bir kaç günde iyileştim."

Çene İltihabı

    Bir gün Viyana'dan telefonla arayan bir kadın , bana (M.Treben) şunları söyledi . "Isveç iksiri  için size teşekkür ederim . " Anlattığına göre , 12 yaşındayken çıktıkları bir okul gezisinde, bir arkadaşı farkında olmadan dağ ayakkabısı ile yüzüne tekme atmıştı. Bu olay sonunda, 40 yıl boyunca sürekli olarak çene iltihapları ile savaşmış ve 16 kere ameliyat olmak zorunda kalmıştı. Öğrenimini yarıda keserek, istediği mesleğe kavuşamamış ve sürekli olarak da ağrı çekmişti. Kırk yıl sonra isveç iksiri 'ni duyarak, kompres ler yapmaya başlamış ve sonunda tüm ağrılarından kurtulmuştu . "

Sara Nöbeti

    Galsbach'daki bir konferans sırasında , korkunç bir otomobil kazası geçirmiş olan genç bir adam yanıma (M.Treben)  geldi (Kafası bir kaç yerinden kırılmıştı) . Y araların iyileşmesinden sonra , günde bir kaç kere sara nöbeti geçirmeye başlamış . Ona ense köküne isveç iksiri kompres l eri yapmasını ve günde 4 bardak  ısırganotu çayına iki yemek kaşığı isveç iksiri karıştırarak içmesini tavsiye ettim . Ağır sara nöbetlerine karşı, ense köküne yapılan kompres lerin yanı sıra , ısırganotu çayı içilmesi de çok önemlidir . Bir kaç ay sonra bana uğrayarak, bahçe çiftinin kıyısında , artık sara nöbeti geçirmediğini anlattı .

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER