GENÇLEŞTİREN YİYECEKLER

Gençleştiren Besinler,Gençleştiren Vitaminler,Genç Tutan Yiyecekler, Gençleştiren Bitkiler,Vücudu Gençleştiren Besinler, Vücudu Dinç Tutmak İçin

GENÇLEŞTİREN YİYECEKLER

Gençleştiren besinler hakkında bilniz varmı ? Yediğimiz yiyecekler, sadece karnımızı doyurmakla kalmıyor, vücudumuzun ihtiyacı olan tüm vitmin ve minerallari de almamızı sağlıyor. Tabi, nasıl beslendiğimiz çok önemli bir konu. Vücudu gençleştiren besinler hakkında bir araştırma yapılmış. Genç Tutan yiyecekler nelerdir, bir liste halinde çıkarılmış. İşte Gençleştiren besinler...

* Tam Tahıllı Makarna : Normal makarnaya oranla 3 kat daha fazla antioksidan içeren tam tahıllı makarna ve diğer tam tahıllı gıdalar, kolesterolü düşürerek, kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor.

* Patlamış Mısır : Patlamışın mısırın faydaları nelerdir biliyormusunuz? Patlamış mısırın içerisinde bulunal polifenol maddesi, kanserle savaşmak açısından oldukça faydalı. Üstelik, meyvelere oranla, patlamış mısırın içerisinde, 4 kat daha fazla polifenol mevcut. Evde, yağsız ve tuzsuz şekilde yapılacak patlamış mısır, müthiş bir polifenol kaynağı.

* Yumurta : Yumurta  lutein denilen ve iyi bir antioksidan olan bir madde içerir.  Bu da yaşa bağlı göz bozukluklarının engelenmesi için önemli bir antioksidan. Aslında lutein maddesi yumurtada çok fazla bulunmuyor, ama, ıspanak ve luetin içeren diğer besinlere göre, vücutta çok daha çabuk  emiliyor.

* Fasulye : Kırmızı fasulye başta olmak üzere, tüm fasulye türleri, fitokimyasal adı verilen bitki özleri içerir. Fitokimyasallar, serbest radikalleri yok etmek için çok faydalıdır.

* Yoğurt : Günde 1 kase yoğurt yemek, vücuda alınan diğer antioksidanların görevini daha iyi yapmasını sağlar. Kalp krizi, kanser ve kronik hastalıklara karşı koruma sağlar.

* Kanola Yağı :  Alfa tokoferol isimli bir antioksidan madde içerir. Bu da kötü kolesterolün düşürülmesi açısından son derece faydalıdır.

* Organik Süt : İçerisinde, Beta karoten ve E vitamini bulunmaktadır.Organik süt normal süte oranla %40 daha fazla Betakaroten ve E vitamini içerir.

* Doğal Tatlandırıcılar : Rafine şeker olarak bilinen ve piyasada bol miktarda bulunan şeker türleri, kanser hastalığı dahil, pek çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır.  Rafine şekerler yerine, doğal tatlandırıcılar olarak adlandırılan, ve yüksek oranda antioksidan içeren, bal,pekmez, esmer şeker gidi şekerleri tercih etmeniz, sağlık açısından son derece faydalı olacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER