Wushu’da İstanbul birinciliği

Gençler Bay-Bayan Wushu Sanda ve Taolu İstanbul Şampiyonası’na katılan Sancaktepe Belediyespor birinci oldu. 12 Sporcu ile şampiyonaya katılan Sancaktepe, 4 birincilik, 1 ikincilik ve 2 de üçüncülük elde ederek takım halinde İstanbul birincisi oldu.

Wushu’da İstanbul birinciliği

17-18 Aralık 2011 tarihleri arasında Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonunda yapılan Gençler Bay-Bayan Wushu Sanda ve Taolu İl Temsilciliği ve İl Şampiyonası’na Sancaktepe Belediyespor adına katılan sporcuların almış oldukları dereceler takım olarak il birinciliğini getirdi.

Şampiyonaya Sancaktepe Belediyespor Uzakdoğu sporları branşında 14 sporcu ile katılıp 7 sporcunun gösterdiği üstün gayret ve derece elde etmesi, spor otoritelerince büyük başarı olarak yorumlandı. Sancaktepe’nin uzak doğu sporlarında elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar spor kamuoyu tarafından ilgiyle takip edilerek başarılardan övgü ile söz ediliyor.

Gençler Bay-Bayan Wushu Sanda ve Taolu İl Temsilciliği ve İl Birinciliği Şampiyonasına katılan sporcuların elde ettiği başarı ve  almış oldukları dereceler:

GENÇ ERKEKLER SANDA
 
1.    Yunis GÜLTEKİN      1996    48    İstanbul  İl Birincisi
2.    Burak YAVUZ           1994    52    İstanbul  İl Birincisi
5.    Gökhan DEMİR        1994    70    İstanbul  İl Üçüncüsü

GENÇ BAYANLAR SANDA
1.    Yasemin CÖMERT    1995    45    İstanbul  İl Birincisi
2.    Kübra AKBULUT       1995    52    İstanbul  İl Birincisi
4.    Sevgi DİRİ               1995    56    İstanbul  İl İkincisi
6.    Buse YILDIZ            1995    +65  İstanbul  İl Üçüncüsü


Sancaktepe Belediyespor Uzakdoğu Sporları Takım Antrenörü Mustan Özkaran, sporcuların aldığı başarının son derece önemli olduğunu belirterek, şampiyonadan dört birincilik çıkarmanın büyük başarı olduğunu vurguladı. Özkaran, genç sporculara başarılarının aratarak devam edeceğini de altını çizdi. Özkaran, “Planlı, programlı, disiplinli ve düzenli bir antrenman çalışması yapıldığından bu başarılar tesadüf değildir. Çalışmalar aynı gayret ve azimle devam ediyor” dedi.
 
Wushu, Çin savunma sanatlarının genel adı olarak biliniyor. Çin dışında genel de Kung Fu olarak tanımlanan spor türleri de buna dâhil ediliyor. Çince; Kung Fu terimi ‘beceri” anlamına geliyor, buna karşılık Wushu ‘savaş sanatı’ anlamına geliyor. Saldırı ve savunmanın yanında, akrobasi ve baleye benzer kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi Wushu altında toplanıyor.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER