Sancaktepe Geleceğin Alt yapısını oluşturuyor.

Sancaktepe’nin merkezinde trafiğin oldukça yoğun olduğu bir noktada yer alan altgeçidin temel atma töreni yapıldı. Hem yaya, hem araç trafiğini rahatlatacak altgeçit, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşı ve kalabalık halk topluğunun katılımı ile gerçekleştirildi. Samandıra’daki altgeçit, kavşak ve bağlantı yolları uygulama projesi ile bölgedeki trafik yoğunluğu çözülecek.

Sancaktepe Geleceğin Alt yapısını oluşturuyor.
Osmangazi Caddesi- Ulubatlı Hasan Caddesi alt geçit uygulaması ile Sarıgazi -Samandıra akımının sürekliliği sağlanırken, proje kapsamında önerilen altgeçit ile Kartal- Yenidoğan istikameti trafik akışı kesintisiz olarak işleyecek. Sancaktepe Emniyet müdürlüğünün önünden başlayan projele ile mevcut durumda trafik lambalarına takılmadan kavşak geçilmiş olacak. Proje kapsamında gerekli yerlere istinat duvarları, yaya merdivenleri ve yeşil alanlar önerilerek projenin çevre ile uyumu sağlanacak.

Köprülü Kavşağı'nın temeli 19 Aralık pazartesi günü düzenlenen törenle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından atıldı. Başkan Topbaş törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sancaktepe’nin bugüne gelebileceğini hayal edebilir miydiniz?  Bu kavşak, burada kesişen çok önemli yolları açacak. Osmangazi Altgeçidi, Saatte1.800 aracın geçebileceği bir alt geçit özelliğe sahip bulunuyor. Tünelin uzunluğunun 355 metre, 2 kavşak ve toplamda 4 kmlik yol yapımı gerçekleştirilecek ” dedi.  Konuşmaların ardından Topbaş,  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Feyzullah Özcan ve çocuklarla birlikte butona basarak kavşağın temelini attı.

Proje bölge trafiğini rahatlatacak

Proje ile mevcut yollar, yürürlükteki karayolu standartlarına ve bölgenin ihtiyaçlarına göre genişletilerek; 1 adet karayolu altgeçidi ve istinat duvarları yapılacak. Proje kapsamında yaklaşık olarak 355 tünel ve metrelik yol kazıklı istinat duvarı, betonarme duvar ve toprakarme duvar projelendirildi. 2 adet kavşağın yapılacağı projede, toplamda 4 km lik yol yapılırken 15.000 ton asfalt serimi gerçekleştirilip, 5.500 metre alt yapı tesisi yapılmış olacak.
 
Proje hayata geçirildiğinde, sinyalize kavşaktan kaynaklanan trafik akışındaki düzensizlikler giderilmiş olacak ve yaya sirkülâsyonu emniyetli ve konforlu bir şekilde sağlanacak. Ayrıca beklemelerden kaynaklanan zaman kayıpları da minimize edilerek kesintisiz, konforlu ve güvenli bir trafik sağlanmış olacak. Alt geçit çalışması ile araçlarının sebep olduğu duraklamaların önüne geçilecek.

Mevcut yol şu anda Samandıra – Sarıgazi ve Kartal- Yenidoğan istikametinde iki şerit gidiş iki şerit geliş olmak üzere hizmet veriyor. Samandıra Kültür merkezinde kesişen iki cadde araçların dönüşünde ciddi zaman kaybına sebep olurken trafiğin ağırlaşmasına zaman zamanda tıkanmasına neden oluyor. Projelendirilen sinyalize olarak çalışıyor. Sinyalizasyon özellikle yoğun saatlerde tıkanmalara ve kuyruklanmalara neden oluyor. Ayrıca trafiğin yoğunlaştığı saatlerde mevcut sinyalize kavşak işleyişini ve trafik sürekliliğini olumsuz etkiliyor.

Yaklaşık olarak Sancaktepe Emniyet müdürlüğünün olduğu başlayacak ve kavşak altından geçerek Yenidoğan istikametine ulaşacak. Alt geçit gidiş ve dönüş yönü olarak tasarlandı. İkişer şeritli yol şeklinde inşa edilecek alt geçit, gerek yayalar ve gerek araç trafiği için son derece önemli bir rahatlama sağlayacak, yaya trafiğini de olumlu etkileyecek. Geçidin bölgeye ticari hareketlilik katacağı düşünülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER