İstanbul’un “Şehir Terası” Sancaktepe’ye kuruluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, halkın hizmetine sunacağı yeşille bezenmiş, İstanbul siluetine sahip, büyük proje Safa Tepesi Sosyal Tesis ve Mesire Alanı’nın yapımına başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla projenin temel atma törenine halkın ilgisi yoğun oldu.

İstanbul’un “Şehir Terası” Sancaktepe’ye kuruluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yatırımları kapsamında projelendirilen Sancaktepe Safa Tepesi Tesis ve Mesire Alanı, eşsiz İstanbul manzarası ve tabi güzellikleri ile ziyaretçilerini ağırlayacak. Başta Sancaktepeliler olmak üzere tüm İstanbulluların hizmetine sunulacak Safa Tepesi Sosyal Tesis ve Piknik Alanı; eğlence mekânlarıyla, piknik alanlarıyla, yeşilliğiyle İstanbul’a yeni bir kimlik kazandırıyor.

Her İstanbullunun nefes alabileceği; yeşilin, çiçeğin keyfine varabileceği mekânın temel atma töreni görkemli bir şekilde yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Feyzullah Özcan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da davetliler arasında idi. Uzun zamandır beklenen çalışmanın, Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi hızlandırması ve Sancaktepe belediyesinin destekleri ile 19 Aralık 2011 Pazartesi günü saat 13.00’te büyük bir katılımla temeli atıldı. Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem eğitim kültür salık ve spor alanında yapılan yatırımların kalıcı yatırımlar olduğunu belirterek Sancaktepe’ye böyle bir yatırımı yaptıkları için Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür etti. Erdem, yeni projelerden bahsederek Sancaktepe metrosunun Sabiha Gökçen hava alnına bağlamsı talebine de Kadir Topbaş’a iletti.

Kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,   Avrupa’daki 25 ülkeden daha kalabalık nüfusa sahip İstanbul’da yapılan çalışmaların tüm dünya ülkelerince yakından takip edildiği belirterek, yapılan hizmetlerin önemine dikkat çekti. Topbaş, safa tepesi rekreasyon alının başta Sancaktepeliler olmak üzere tüm İstanbullulara hizmet vereceğini belirterek, “Mega şehirde yaşayanların gidebilecekleri bu çok büyük park kısa zamanda yapımı tamamlanarak temmuz ayında ziyaretçilerine açılacak” dedi. Topbaş, Üsküdar-Sancaktepe metrosunun bölgeye katacağı değerinde önemine dikkat çekekerek, çocuklarımızın geleceğini düşünerek projeleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Topbaş, büyük bütçelerle gerçekleştirilen yatırımların kalıcı esreler bırakmaya yönelik olduğunu belirtti. Başkan Topbaş,  kaynak sıkıntısı çekmediklerini de belirterek,  İstanbul tüm Türkiye’deki Belediyelerin toplam bütçesinin yüzde 26 sına sahip bulunduğunun altını çizdi. Başkan, bundan sonra da Sancaktepe’ye yatırımlarının süreceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından tüm protokol Sancaktepe Safa Tepesi Tesis ve Mesire Alanı’ın hep birlikte temeline ilk harcı koydular.

Temmuz ayında halka açılması planlana 100 dönümlük Rekreasyon alanında proje çerçevesinde bulunalar;

•    Sosyal tesis ve 2 adet büfe
•    Tarihi protokol yolu ve açık Türk Tarihi Gallersi
•    Havuzlu gölet
•    2 adet mini futbol sahası
•    Tenis kortu
•    Basketbol ve voleybol sahaları
•    Koşu yolu
•    Fitness alanları çocuk oyun alanları
•    Pergola ve dinlenme alanları 360 derece manzaraya sahip seyir terasları
•    102 araçlık zemin altı ve 75 araçlık açık oto

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER