Soçi, Kış Olimpiyad oyunlarına hazırlanıyor

Rusya hükümetbaşkanı Dmitriy Medvedev Olimpiyat için kurulan spor tesislerini gezdi, Olimpiyat ve Paralimpiyat oyunlarına hazırlık sorunlarının ele alındığı toplantı yaptı.

Soçi, Kış Olimpiyad oyunlarına hazırlanıyor
Soçi, Kış Olimpiyad oyunlarına hazırlanıyor

Soçi’nin evsahipliği yapacağı 2014 yılı Kış Olimpiyadının açılışına tam 6 ay kalıyor. Rusya hükümetbaşkanı Dmitriy Medvedev Olimpiyat için kurulan spor tesislerini gezdi, Olimpiyat ve Paralimpiyat oyunlarına hazırlık sorunlarının ele alındığı toplantı yaptı. Dmitriy Medvedev güçleri toplamakla bu 6 aylık dönemde var gayretle çalışmak çağırısında bulundu.

Dmitriy Medvedev toplantıdan önce Karadeniz kıyısındaki Olimpiyat parkını gezerek hokey turnuvasının yapılacağı Buz sarayını, Patinaj merkezini ve otel kompleksinin inşaat yerini ziyaret etti. Spor tesislerinden çoğunun Oyunlara hazır olduğunu kaydeden Rusya hükümetbaşkanı tüm çalışmaların vaktinde tamamlanması gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi:

İşlerin tamamlanmasını kontrol ederek bazı durumlarda özendirici., anlaşmada öngörülen şartların ihlal edilmesi durumunda cezalandırıcı önlemler alınmalı. Çalışmaların tamamlanması gereken zamana kadar az vakit kalıyor. Tüm sorunlar karara bağlanmalı ve kurulan tesisler iyi bir halde makamlara devredilmeli.

Dmitriy Medvedev Soci kentinde Oyunlara yapılması gereken hazırlık çalışmalarını dile getirdi. Güvenlik ve tüm acil servislerin eylembirliğinin sağlanmasına özellikle büyük bir önem verilmesi gerekir.. Soçi’deki varlığın rahaf ve tehlikesiz olması,erişilmesi gereken başlıca hedeftir.

2014 Yılı Olimpiyadının Organizasyon Komitesi başkanı Dmitriy Çernışenko’nun verdiği bilgilere göre, geçen kış mevsiminde Soçi’deki Olimpiyat tesislerinde 70 kadan test yarışması yapıldı. Yarışmaların organizasyonu sporcular ve uluslararası spor federasyonlarının eksperleri tarafından olumlu değerlendirildi. Olimpiyat katılımcılarını akredite etme çalışmaları devam ediyor. 80 ülkeden 6 binden çok sporcunun Soçi’ye Olimpiyada katılmaya gelmesi bekleniyor. Olimpiyadın açılış ve kapanış törenlerinin senaryoları artık onaylandı.

Omimpiyat ateşinin 6 Ekimde Moskova’ya ulaştırılacağını ve Oyurların tarihinde en sürekli Olimpiyat meşalesi koşusunun başlayacağını söyleyen Dmitriy Çernışenko şöyle konuştu:

123 gün içinde 65 bin kilometrelik yol geçilecek. Bu, ekvatör uzunluğundan 1,5 misli çok. Olimpiyat meşalesi hemen hemen 3 bin yerleşim merkezinden taşınacak. Olimpiyat meşalesini Kuzey Kutbuna ulaştırma gibi gayet cekici projeleri hazırladık. “Roskosmos” dairesiyle imzaladığımız anlaşma gereğince Olimpiyat meşalesi uzaya da ulaştırılacak.

Dmitriy Medvedev, Soçi’deki toplantıda konuşurken Kazan’daki Universiad oyunlarının organizasyon tecrübelerinden yararlanmak gerektiğini belirterek bu oyunların organizasyon düzeyinin çok yüksek olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2013, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER