Rusya, Türkiye’ye uçuşları yasaklayacak mı

Rusya Komünist Partisi’nden iki milletvekili, Devlet Başkanı Putin’e mektup yazarak Mısır’ın ardından Türkiye ve Tunus’a uçuşların da yasaklanmasını istedi.

Rusya, Türkiye’ye uçuşları yasaklayacak mı
Rusya, Türkiye’ye uçuşları yasaklayacak mı

Rusya Komünist Partisi’nden iki milletvekili, Devlet Başkanı Putin’e mektup yazarak Mısır’ın ardından Türkiye ve Tunus’a uçuşların da yasaklanmasını istedi.

Rus yolcu uçağının 31 Ekim’de Sina Yarımadası’nda düşmesinden sonra Mısır’a tüm uçak seferlerini iptal eden Rusya’nın gündeminde uçuş yasağının genişletilmesi tartışmaları var.

KOMÜNİST VEKİLLER: TÜRKİYE VE TUNUS’TA IŞİD TEHLİKESİ VAR


Rusya Federasyonu Komünist Partisi’nden milletvekilleri Valeriy Raşkin ve Sergey Obuhov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup yazarak, Türkiye ve Tunus’a uçak seferlerinin iptal edilmesini talep etti. İzvestiya gazetesinin haberine göre, Türkiye ve Tunus’un IŞİD’in faaliyetleri nedeniyle ‘tehlikeli’ olduğunu savunan milletvekilleri, son dönemde Türkiye’de 7 terör eylemi, Tunus’ta ise iki otel saldırısı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

‘İKİ ÜLKEYİ SIKI GÜVENLİK İÇİN YASAKLA TEŞVİK ETMELİYİZ’

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov da Türkiye ve Tunus’ta güvenlik tehlikesi olduğunu belirterek bu ülkelere uçuş yasağı getirilmesi önerisini destekledi. Morozov, “Türkiye ve Tunus, popüler tatil rotaları arasında yer alıyor, ama iki ülkedeki güvenlik seviyesinin daha iyi düzeyde olmasını isterdik” dedi.

'ALTERNATİF TATİL ROTALARI DA BELİRLENSİN'

Her iki ülkede de Avrupalı turistlerin ölümüne yol açan terör saldırıları gerçekleştiğini vurgulayan Morozov, “Rus hükümetinin başlıca görevi Türkiye ve Tunus’a uçuşları yasaklayarak, iki ülkenin hükümetlerini havaalanı ve otel gibi turizm alanlarının güvenliğini ciddiyetle sağlamaya teşvik etmektir” diye konuştu.

Morozov, uçuş yasağının yanı sıra Türkiye ve Tunus’a alternatif tatil rotalarının da belirlenmesi gerektiğini ifade etti.
Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç daha önce yaptığı açıklamada, şu an için uçuş yasağı getirilen ülke listesini genişletme gibi bir planları olmadığını belirtmişti. Rus istihbarat birimlerinden Mısır dışındaki başka ülkeler hakkında herhangi bir uyarı almadıklarını açıklayan Dvorkoviç, “Ancak tüm uçuşlar için güvenlik değerlendirmesi yapılıyor” ifadesini kullanmıştı.

Rusya’dan Mısır’a yapılan tüm uçuşlar, Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın emriyle 6 Kasım Cuma günü durdurulmuştu. Karar, Şarm El Şeyh Havaalanı’ndan havalanan Rus yolcu uçağının, 31 Ekim’de Sina Yarımadası’nda düşmesinin ardından alınmıştı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, ilk veriler uçağın teröristler tarafından kabine konulan bir bombanın patlaması sonucu düşmüş olabileceğine işaret ediyor.

Kaynak/tr.sputniknews.com






Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER