İstanbul'da Düşerken, Moskova'da Otellerde doluluk rekor kırdı

İstanbul’da otellerin doluluk oranı son bir yılda yüzde 18.8 düşüşle yüzde 52.3’e gerilerken, Moskova tam tersinde rekor üstüne rekor kırmaya başladı.

İstanbul'da Düşerken, Moskova'da Otellerde doluluk rekor kırdı
 İstanbul'da Düşerken, Moskova'da Otellerde doluluk rekor kırdı

İstanbul’da otellerin doluluk oranı son bir yılda yüzde 18.8 düşüşle yüzde 52.3’e gerilerken, Moskova tam tersinde rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Rusya’da otelcilik sektörü yılı “çok başarılı” göstergelerle kapatıyor.

 Moskova’da Ocak-Kasım 2016 döneminde otellerin doluluk oranı yüzde 72,5’e kadar yükseldi. Bu gösterge 2014 yılında yüzde 65’e gerilemişti.
Rusya başkentindeki otellerde oda başına gelir (RevPAR) yüzde 14 aratarak 5 bin 400 rubleye çıktı. Lüks otellerde RevPAR yüzde 19 artarak 11 bin 500 rubleyi buldu.
Moskova otellerinde ortalama günlük oda fiyatı (ADR) ise ilk 11 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 7 bin 500 rubleye yükseldi. Bu göstergede iki yıl aradan sonra ilk defa artış kaydedildi.
ADR, orta fiyat kategorisindeki otellerde ise yüzde 3 düşüşle 3 bin 900 rubleye geriledi. Bu otellerde doluluk oranı yüzde 73 oldu.
Uzmanlar son iki yıla sığan devalüasyon sonrası Moskova’nın ucuzladığını ve turistler için çekim merkezi haline geldiğini vurguluyor. Batıda ve Türkiye’de son yıllarda sık sık yaşanan terör saldırılarına rağmen Moskova’nın bu konuda “güvenli kent” olarak öne çıkması da ilgiyi arttıran bir başka önemli neden olarak sıralanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER