Suça göre renkli kelepçeler geliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, olayların türüne göre renk taşıyacak olan plastik ve kumaş kelepçeler kullanacak.

Suça göre renkli kelepçeler geliyor
Suça göre renkli kelepçeler geliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, olayların türüne göre renk taşıyacak olan plastik ve kumaş kelepçeler kullanacak.

Polis teçhizatında önemli bir değişikliğe giden Emniyet teşkilatı, demir kelepçe yerine plastik kelepçe kullanımına geçecek.
 
400 gram ağırlığındaki demir kelepçelerin bir süre daha kullanılacağı, daha sonra ise plastik kelepçe kullanımının polis teçhizatında daha çok yer alacağı öğrenildi. Polis ayrıca sağlam kumaştan yapılan kelepçe de kullanacak. Yeni kelepçeler Avrupa'daki gibi olayın türüne göre renkli olacak.
 
Kelepçeler metal değil plastik ve polikarbon olacak

 
Avrupa'da kullanılan plastik renkli hafif kelepçeler tercih edilecek. Resmi polislere 30 gram ağırlığında, siyah ya da beyaz renkte ve plastik alaşımlı dayanıklı kelepçe dağıtılacak. Toplumsal ve asayiş olaylarında özellikle kullanılması planlanan yeni kelepçeler tek kullanımlık olacak.
 
Emniyet ilk etapta yaklaşık 2 bin adet alacağı kelepçeleri uygulamayı görmek adına ilgili birimlere dağıtacak. Emniyetin demir kelepçe yerine kullanmayı planladığı diğer kelepçe ise polikarbon olanlar. Polikarbon kelepçeler de demir olanlarına göre daha hafif olması açısından tercih ediliyor. Bu kelepçelerde yaklaşık 100 gram ağırlığa tekabül ediyor. Emniyet gerekli ön incelemelerin ardından her iki kelepçeyi tamamen kullanıma sokup 1 yıl içinde demir kelepçeyi kaldırmayı planlıyor.
 
Polislere rezistanslı yelek


 Emniyet ikinci planda özellikle kış şartlarının oldukça ağır ve zor geçtiği illerde yeni elbise kullanımına geçiyor. Edinilen bilgilere göre yine polislerin kullanımı için rezistanslı yelekler alınacak. Polisler elle yeleğin iç ısısını dereceye göre ayarlayacak. Emniyet 1000 adet alacağı yeni yelekleri sonbahardan itibaren 5 kentte deneme amaçlı kullanıp rapor alacak. Buna göre yeni alımlar için ihale açılacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 07:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER