Pendik'de Çocuklardan 5. ‘engel’siz gösteri

Pendik'de Çocuklardan 5. ‘engel’siz gösteri

Pendik'de Çocuklardan 5. ‘engel’siz gösteri
Pendik Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’ne bağlı ‘Engelliler Sahne Sanatları Grubu’, 5. Geleneksel gösterilerini Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Üç saati aşan gösterilere engelli ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda Pendikli de akın etti.

Skeçler, Minikler Show, Müzik Şöleni, Nostalji Show ve Folklör çalışmalarının sergilendiği gösteriler, Engelliler Sahne Sanatları Grubu’nun beş ayı aşan provalarıyla hazırlandı. Tiyatro Ekibi olarak yedi engelli çocuğun Koordinasyon Merkezi eğitmenleri Ali Çoban ve Begüm Gündeş yönetiminde sahneye koydukları tiyatro oyunu Misafirlik ve Kavşak FM skeçleri, izleyicilerden tam not aldı. Ardından eğitmenleri Fatma Özkan eşliğinde hazırlanan Minikler Show’da engelli minikler, kareografi dolu Palyaço, Apaçi ve Kolbastı gösterileriyle adeta büyüledi. Müzik Şöleni’nde ise, perküsyon ve ritim grupları, koroda engelli çocuklar org, saz, keman ve gitar enstrümanlarıyla birlikte harikulade bir müzik ziyafeti verirken, soloda engelli Emre Toran orgu eşliğinde ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ adlı 70’li yılların ünlü eserini seslendirdi.

İşitsel engelli Esra’nın ritim düzeni şaşırttı

Engelliler Sahne Sanatları Grubu’nun 5. Geleneksel Şöleni’nde en ilginç ve dikkat çekici bölüm ise Cici Kızlar ve Roman-Perküsyon gösterisiyle Nostalji Show’du. Zihinsel engelli kızlar Aslıhan, Pınar ve Esra’dan özellikle hem zihinsel hem de işitsel engelli olan Esra Yakacık’ın sahne performansı izleyenleri şaşırttı. Müziği duymamasına rağmen Aşkın Kanunu, Mavi Boncuk, Senden Başka, Hayat Bayram Olsa ve Delisin adlı nostaljik şarkıları arkadaşlarıyla ritim düzeni içerisinde seslendirerek dans eden engelli Esra, eğitmenler eşliğinde yapılan provalarda ne kadar titiz çalışıldığını gözler önüne serdi. Programda son olarak İBB(İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Özürlüler Merkezi Folklör Ekibi’nin yöresel oyunları yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER