Pendik'de 10 bin dev adam yetişecek

Pendik'de 10 bin dev adam yetişecek

Pendik'de 10 bin dev adam yetişecek
'Hayatınıza spor katın' sloganıyla Pendik Belediyesi tarafından başlatılan ve 10 bin Pendikli çocuğun eğitim alacağı ücretsiz ‘Basketbol Okulları' düzenlenen törenle eğitime başladı. Törende konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, ilk etapta 10 bin çocuğun basketbol eğitimi alacağını ve ilerleyen dönemlerde bu sayının katlanarak artacağını belirtti.

‘Hayatınıza spor katın' sloganıyla Pendik Belediyesi tarafından başlatılan ve 10 bin Pendikli çocuğun eğitim alacağı ücretsiz ‘Basketbol Okulları' düzenlenen törenle eğitime başladı. Kılıçarslan ilköğretim Okulu Spor Salonu’nda düzenlenen törene Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü Başkanı Recep Sancaklı, 12 Dev Adam Basketbol Okulları Direktörü Samer Şenbayrak, Türkiye Basketbol A Milli Takımı Genel Menajeri Harun Erdenay, Pınar Karşıyaka'nın Milli Oyuncusu Birkan Batuk, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Sporun altyapısı okullarda atılır

Basketbolun küçük yaştaki çocukların ve gençlerin gelişimine büyük katkıda bulunması ve gelecek nesillerin sporla bütünleşen bir yaşam sürmesi için hazırlanan basketbol okullarının açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Şahin, sağlıklı vücutlar kadar disiplinli bireylerin yetişmesi de sporla mümkündür derken; gençlere spor dışındaki yolların tuzaklarla dolu olduğunun uyarısında bulundu. Sporun altyapısının okullarda atıldığını hatırlatan Şahin; “Okullar, kulüpler ve yerel yönetimler bir araya gelerek bu sorunun üstesinden geleceğimize inandık, bunun için geçen yıl yüzmede ve karate de bu işe başladık. 500’e yakın öğrencimize temel eğitimler vererek çok başarılı sonuçlar aldık.” dedi.
 
Tüm ihtiyaçlar belediye tarafından karşılanacak

‘Basketbol Okulları’nın nasıl ve ne zaman eğitim vereceği konusunda da bilgiler veren Başkan Şahin, mevcut spor salonlarını daha aktif kullanmak için kaymakamlık ve ilçe milli eğitimle bir çalışma yürüttüklerini beyan ederken; projenin ilk etabında 12 okul spor salonunun eksiklerinin giderilmesi için tüm masraflarının Pendik Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade etti. Şahin “Yaz döneminde 1, kış döneminde ise 2 ay olmak üzere toplamda 10 bin çocuğumuza temel basketbol eğitimi vereceğiz”  şeklinde konuştu. Çocuklara birde müjdeli haber veren Şahin, eğitim gören çocukların Türkiye’nin en iyi maçlarına götürüleceğini ve ünlü basketbolcularla da tanıştırılacağını söyledi.

Geleceğin yıldızları Pendik’ten çıkacak

Törende konuşan 12 Dev Adam Basketbol Spor Okulları Genel Direktörü Samer Şenbayrak, organizasyon için büyük çaba sarf eden Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı’na teşekkür ederken; “İnanıyoruz ki geleceğin yıldızları Pendik’teki bu salonlardan çıkacak.”dedi. Bu projenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Basketbol Milli Takım Eski Kaptanı ve Basketbol Milli Takım Genel Menajeri Harun Erdenay çok başarılı olacaklarını ifade etti.
 
Zeynep Yurdadur: Okulda öğretmenimiz bu okulların açılacağını söyledi ben de anneme söyledim buraya gelmeyi çok istedim çok güzel zamanlar geçiriyoruz.

Hülya Baş: Yeğenim spor yapmayı özellikle de basketbol oynamayı çok seviyor.Yerinde duramayacak kadar heyecanlı ve burada olmaktan oldukça mutluyuz. Bu projenin tüm okullara ve öğrencilere çok büyük hizmetler vereceğinden eminiz.

Arda Tavak: Basketbol sayesinde okulu daha çok seviyorum, burada birçok arkadaşım var.

Rabiye Tavak: Arda’yı okula göndermekte zaman zaman zorluklar yaşıyoruz ama okulun içine basketbolu soktuğumuz zaman daha kolay anlaşıyoruz. Bu okullar sayesinde umarım daha iyi noktalara gelir ve kendini geliştirme fırsatı bulur.

Zahide Daldaban: İlk defa böyle bir çalışmanın içinde bulunuyoruz. Belediyemize ve diğer kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu hizmetler artarak sürer.

Yahya Daldaban: Basketbol oynamaktan ve arkadaşlarımla olmaktan oldukça mutluyum. Hocalarımız bizlere çok güzel şeyler öğretiyor.

Tezcan Daldaban: İlk önce bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok büyük ve güzel bir proje geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılan yatırımlar asla boşa gitmez. Ben inanıyorum ki Pendik, ilerleyen dönemde kesinlikle milli takımlarımızın en önemli noktası olacak.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER