Türkiye’nin ilk dondurulmuş hayvan müzesi Pendik’te açıldı

Açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’inde katıldığı Türkiye’nin ilk dondurulmuş hayvan müzesi olan Doğa Bilim Müzesi Güzelyalı Mahallesi’nde meraklılarını bekliyor.

Türkiye’nin ilk dondurulmuş hayvan müzesi Pendik’te açıldı
Türkiye’nin ilk dondurulmuş hayvan müzesinin açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kaymakam Cafer Odabaş, Pendik Belediye Naşkanı Kenan Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılıştan önce söz alan Bakan Eker, müzeciliğin tabiat ve hayvan varlıklarının  üzerinden yapılması, tabiatla yeni kuşakların tanışmasında önemli rol oynadığını belirtti. Bu müzenin Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayan Eker, “Doğayla çocukların ve büyüklerin iyi ilişki içinde olması, beden ve ruh sağlığı açısından çok önemlidir.”dedi. Konuşmanın ardından açılış yapılan müzeyi tüm davetliler gezdi.

650 dondurulmuş hayvan

Kendi imkanlarıyla oluşturduğu 180 çeşitten 650 adet dondurulmuş hayvanı sergileyebilmek amacıyla bir müze yapmaya karar verdiğini söyleyen müze sahibi Ahmet Hamza, sponsor Yasemin Kumral ve Pendik Belediyesine teşekkür etti. Kanatlı hayavnlardan sürüngenlere birçok çeşitin bulunduğu müzeyi daha önce Başkan Kenan Şahin ziyaret etmiş, hayranlığını dile getirmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER