Pendik’te Yeni güreşçiler mindere çıkıyor

Geleceğin sporcularını yetiştirmek üzere basketboldan yüzmeye, tenisten biniciliğe birçok spor dalında eğitim veren Pendik Belediyesi ülkemize yeni Hamza Yerlikayalar, Yaşar Doğular kazandırmak için ata sporumuz olan güreş eğitimi verme başladı.

Pendik’te Yeni güreşçiler mindere çıkıyor

Pendik Belediyesinin geleceğin sporcularını yetiştirmek için verdiği spor eğitimleri her gün artarak devam ediyor. Basketbol, tenis, yüzme, binicilik, tekvando ve daha birçok dalda verilen spor eğitimlerine şimdi de güreş dâhil oldu. Fuat Köprülü İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Spor Salonu’nda güreş antrenörü Adem Altun eşliğinde devam eden güreş eğitimleri toplam 4 dönemden oluşuyor. Her bir dönemde 25 öğrenci, 8 haftada 32 saat temel güreş tekniklerini öğreniyor. Spor çantası, güreş mayosu, tişört ve havlu belediye tarafından ücretsiz karşılanıyor. Burada yetişen öğrencilerden yetenekli olanlar tespit edilerek seviye grupları oluşturuluyor. Seçilen sporcular Türk güreşine kazandırılmak üzere lisanslı güreşçiler olarak antrenmanlarına devam edecekler.

Şahin Sancak (16): Güreşi zaten yakından takip ediyordum. Fakat yapma imkânım yoktu. Okulumuzda güreş eğitimi verildiğini duyunca hemen koştum ve antrenmanlara başladım. İleride bu sporda iyi yerlere gelmek istiyorum.
Emre Bircan (11): Arkadaşlarım güreşe geliyordu. Onların antrenmanlarını izlerken bende yavaş yavaş ilgi duymaya başladım. Daha sonraki günler bu sporu bende yapmaya karar verdim. Bizi bu sporla tanışmamızı sağlayan Pendik Belediyesine teşekkür ediyorum.

 Fatih Öz (13): Televizyondan Dünya Güreş Şampiyonaları izliyordum. Onların o azimlerini ve ülke bayrağını göndere çektirerek İstiklal Marşı’nı söyletmelerini görünce bende güreşçi olmaya karar verdim. İleride bende Selçuk Çebi gibi olmak istiyorum.

Temel Altıntaş (12): Adem Hoca’nın güreş eğitimi verdiğini duyunca koşarak antrenmanlara katıldım. Burada ata sporumuz olan güreşi yapma fırsatı yakaladık. Bize ücretsiz spor malzemesi sağlayan Pendik Belediyesine teşekkür ederim.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109