Pendik'te Ebeveynlere psikolojik seminerler devam ediyor

Ailede eşler arası ve ebeveyn -çocuk ilişkilerinde olumlu ve olumsuz psikolojik faktörlerin masaya yatırıldığı son seminer, Güzelyalı Semt Konağı’nda gerçekleştirildi.

Pendik'te Ebeveynlere psikolojik seminerler devam ediyor

Pendik Belediyesinin ilçe genelinde sürdürdüğü aile içi psikolojik seminerler dizisi devam ediyor. Psikolog ve yazar Nazlı Özburun’un gerçekleştirdiği seminerler ilçedeki çocuk kulüplerinde devam ediyor. Ailede eşler arası ve ebeveyn -çocuk ilişkilerinde olumlu ve olumsuz psikolojik faktörlerin masaya yatırıldığı son seminer, Güzelyalı Semt Konağı’nda gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Özburun, çocukların gelişimi açısından eşler arası iletişime vurgu yaptı. Eşler arasında özellikle mukayese gibi yanlış tavırların aile iletişimini sekteye uğratacağını belirten Özburun, “Bayanlar eşlerini babasıyla, erkekler de eşlerini anneleriyle asla mukayese etmemelidir.

Ayrıca eşlerin ailedeki konumları açısından birbirlerini mukayese etmeleri ve görevlerini devralmaları da çocukların gelişimini ciddi şekilde etkileyen yanlış iletişimdir. Bırakın ailede baba babalığını, anne de anneliğini yapsın, ebeveynler birbirlerinin görevlerini suistimal etmesin” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109