Pendik'te Çocuklar anne ve babalarıyla kitap okudu

Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri öncülüğünde düzenlenen “7 den 77’ye Pendik okuyor” kampanyası kapsamında, toplu kitap okuma programı düzenlendi. Etkinliğe katılan veliler çocuklarıyla birlikte aynı anda kitap okudu.

Pendik'te Çocuklar anne ve babalarıyla kitap okudu

Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “7’den 77’ye Pendik Okuyor” kampanyası, düzenlenen farklı etkinliklerle devam ediyor. Kampanya kapsamında bu kez Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde toplu kitap okuma programı düzenlendi.  Aralarında Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve iş adamlarının da bulunduğu 700 kişi, Başkan Kenan Şahin ile birlikte kitap okudu. Kimi macera kimi klasikleri okurken bazı vatandaşlar da evden getirdikleri kendi kitaplarını okudu. Başkan Kenan Şahin, kitap okuma kampanyasına STK’ların, öğretmen ve öğrencilerle birlikte sahip çıkmasının çok sevindirici olduğunu belirterek; “Okuyan bir toplum olmadıkça birbirimizi anlayışla karşılayamayız. Okuyan ve kültürlü bir nesil olmak zorundayız. Buradaki ışığımızı herkese yayalım ve herkese kitap okumayı tavsiye edelim” dedi.

Burcu Türk: Topluluk halinde ve herkesin aynı şekilde odaklanması çok etkili. Zorunlu bir etkinlik değil isteyerek geldik. Belediye Başkanımızın da bizimle birlikte kitap okuması beni daha da mutlu ediyor.
Senanur Özoğul: Normalde de kitap okumayı seviyorum. Aile ile olması etkileyici aile bağlarını geliştiriyor. Oğlumla birlikte yarışmaya da katılacağız.

Necati Sarı: İlk duyduğumda heyecanlandım bu etkinlik herkesi aynı şeye yönlendiriyor. Okuyarak çok faydalı bir birey olacağımı düşünüyorum. Bu konuda bizlere destek veren Pendik Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum.
Hikmet Varol: Kendi isteğimizle geldik. Okudukça keyif alıyorum böyle programların devamını bekliyorum.
Gülay Durak: Okul kütüphanesi ve Kemal Tahir kütüphanesinden kitap alıyoruz. Çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum.
Müslim Köylü: Etkinliğinizi destekliyorum.20 yıldır Pendik Kütüphanesinden faydalanıyorum. Orada eski kitaplarda var bu sayede geçmişimizi de öğreniyoruz. Bu etkinliğin çağdaşlaşmaya çok büyük bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109