PENDİK'TE ASANSÖRLERE TSE DENETİMİ

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Pendik Belediyesi arasında imzalanan protokol ile ilçedeki asansörlerin gerçekleştirilen bakımını TSE denetleyecek. Bu protokol TSE içinde bir ilk olma özelliği taşıyor. TSE, Pendik Belediyesi ile yapılan protokolle asansörlerin bakımlarının denetimine ilk kez Pendik’te başlamış olacak

PENDİK'TE ASANSÖRLERE TSE DENETİMİ


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Asansör Bakım Ve İşletme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre asansörlerin bakımının denetimi tarafsız bir kuruluş tarafından yapılacak. Bunun üzerine çalışmalara başlayan Pendik Belediyesi, bu denetimi TSE ile gerçekleştirecek. Buna göre, ilçede asansörlerin bakımını firmalar yapacak, bu firmaların yaptığı bakımların belli bir standarda uyumluluğunu TSE denetleyecek.



Artık standartlara uygun denetimler olacak



Düzenlenen imza töreninden önce söz alan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, yeni hazırlanan yönetmelik ile asansörler konusunda ciddi bir denetim geldiğini ve artık standartlara uygun denetimlerin sağlanacağını belirtti. Son zamanlarda asansör kazalarına çok sık rastlanıldığını hatırlatan Şahin; “özellikle site yapılaşması ile yapılan çok katlı binaların  hepsine asansör yapılıyor. Bu da asansörde kalma ya da asansörün düşmesi gibi birçok sorunu da günlük hayatımıza fazlasıyla sokuyor. Bu konuda ilçe sınırlarımız içerisindeki asansörlerin bakımının denetimini gerçekleştirmesi için protokol imzaladık.”dedi.



TSE Çin’le ilk kez yurt dışına açılıyor



TSE Başkanı Hulusi Şentürk, özel şirket performansıyla çalışan Pendik Belediyesinin, çalışan dinamiklerini TSE’ye taşıdığını ifade etti. TSE olarak göreve geldiğinden beri birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Şentürk, ‘33 İslam ülkesinin katımıyla yapılan toplantıda helal gıdayla ilgili standartlar kabul edildi. Avrupa Birliği Standartlar Kurulu’na tam üye olduk.”dedi. İlk defa yurt dışında faaliyetlere başlayacaklarına vurgu yapan Şengül, “TSE olarak önümüzdeki günlerde Çin’de başlatacağız. Dünya çapında bir kuruluş olma yolunda hızla ilerliyoruz. Artık ülkemize bizim kurum da döviz kazandıracak.”dedi.



Basın İlan Kurumundaki Asansör Kazası



Asansörlerin bakımının belli standartlara uygunluğunun denetlenemediği ülkemizde çok sık asansör kazalarına rastlıyoruz. Bunun bilinen en son örneği Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy’un içinde bulunduğu asansör 3. kattan aşağı düşmesi oldu. Fren sistemi arızalanan asansör 3. kattan beton zemine çakılmış, asansör içinde bulunanlar çeşitli yerlerinden yaralanmışlardı.



ASANSÖR FİRMALARININ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER