Pendik Belediyesinden yaşlılara evlerinde ücretsiz tıraş

Pendik’te engelliler ve yaşlılar evlerinden çıkmadan saç ve sakal tıraşlarını olabiliyor. Pendik Belediyesi Sosyal İşler Yardım Birimi tarafından başlatılan uygulama ile engelliler, yatalak hastalar ve evden dışarı çıkamayacak halde olan yaşlılara evlerinde ücretsiz olarak saç sakal tıraşı yapılıyor.

Pendik Belediyesinden yaşlılara evlerinde ücretsiz tıraş

 Tıraş hizmeti yaklaşık 3 ay önce başlatıldı. Özürlüler Koordinasyon Merkezi ve sisteme kayıtlı engelli, yatalak ya da yaşlı vatandaşlar, önce telefon ile aranıp hizmet hakkında bilgi veriliyor. Hizmeti kabul eden vatandaşlardan müsait oldukları gün ve saat için randevu alınıyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlar, randevu saatinde eve giden uzman berber tarafından hijyenik koşullarda zahmetsiz şekilde tıraşlarını olabiliyor.

Veli Dalkılıç: Hastalığımdan dolayı dışarı hiç çıkamıyorum. Saç-sakal tıraşı olabilmek için bile eve berber getirtiyorum. Bunun da maliyeti 25-30 TL oluyordu. Zaten maaşımız kısıtlı ve kıt kanaat geçinebiliyoruz. Ücretsiz olarak verilen bu hizmetten dolayı Pendik Belediyesine çok teşekkür ediyorum.
Ahmet Demirkıran: Telefonla arandığımda şaka olduğunu sandım ve hiç ciddiye almadım. Ancak karşı tarafın ısrarlı ve samimi konuşmaları karşısında ikna oldum; randevulaştık. Ücretsiz hizmet verilmesinin yanında farklı yüzlerde görüyorum. Sohbetler ediyoruz. Bizim gibiler için bu hizmet psikolojik destekte oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER