Kim beni nerden bilecek diyordu, 75. yılda da unutulmadı

Bir beyitinde 'Sessiz yaşadım, kim beni nereden bilecek?" diyen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 75. yıl dönümünde Pendik Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda düzenlenen sergi ve anma töreniyle anıldı.

Kim beni nerden bilecek diyordu, 75. yılda da unutulmadı


Pendik Belediyesinin Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 75. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği sergi ve anma töreni, ilçedeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen sergide, Milli Şair’in siyah beyaz karelerde kalmış pozlarının okulun giriş bölümünde sergilenmesine, öğrenciler de kayıtsız kalmadı.

Ardından gerçekleştirilen anma törenine Tarihçi-Yazar Yusuf Çağlar konuk oldu. Öğrencilere sinevizyon eşliğinde Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunan Çağlar, şairin küçüklüğünden bu yana göstermiş olduğu azmin onu unutulmaz bir şahsiyet olarak bu noktalara taşıdığını ifade etti. Bir beyitinde 'Rahmetle anılmak, ebediyet budur amma/ Sessiz yaşadım, kim beni nereden bilecek?" diyen Akif’in anma töreninde pay sahibi olmak isteyen öğrenciler, başta İstiklal Marşı olmak üzere Akif’ten seçme şiirleri seslendirdi. Okulda düzenlenen sergi de öğrenciler adına okula hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER