Depremzede çocuklar, İstanbul’un tarihiyle tanıştı

Pendik’te ikamet eden Vanlı depremzede çocuklar, Pendik Belediyesi ve Kızılay Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen gezi etkinliğinde İstanbul’un ünlü tarihi yapılarıyla tanıştı.

Depremzede çocuklar, İstanbul’un tarihiyle tanıştı

Van depremi sonrasında evleri oturulamayacak hale gelen ve Pendik’e getirilerek Kızılay barınma lojmanlarında misafir edilen depremzede ailelerin çocukları,  Pendik Belediyesi ve Kızılay Derneği işbirliği ile düzenlenen gezide İstanbul’un ünlü tarihi yapılarıyla tanıştı. Pendik’te bir eğitim dönemi ikamet edecek olan 38 depremzede çocuğun katıldığı gezi etkinliğinde, Sultanahmet Cami, Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı öğrencilere tanıtıldı.

Kütüphane Gönüllüleri’nin öncülük ettiği etkinlikte hiç yaşayamadıkları kadar güzel bir gün geçiren depremzede çocuklar, hep hayalini kurdukları İstanbul’un tarihi yapılarını gezmenin keyfini yaşadı. Hayatlarında ilk defa gördükleri Ayasofya ve Sultanahmet’ten oldukça etkilenen çocuklar, depremin yüzlerinde bıraktığı izleri mutluluk tablosuna çevirdiler. Çocuklar gezi sonrası Büyükşehir Belediyesi Florya Tesisleri’nde ağırlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER