Anayasa çalışmalarına ‘sivil’ katkı

Türkiye Küçük Millet Meclisi(TKMM) Çalışmaları adı altında 30 ilde gerçekleştirilen, sivil ve yeni bir anayasaya katkı amacıyla düzenlenen ‘Anayasamızı Hazırlıyoruz’ adlı toplantılar dizisi, Pendik Belediyesinin katkılarıyla Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Anayasa çalışmalarına ‘sivil’ katkı
Türkiye Küçük Millet Meclisi(TKMM) Çalışmaları adı altında 30 ilde gerçekleştirilen, sivil ve yeni bir anayasaya katkı amacıyla düzenlenen ‘Anayasamızı Hazırlıyoruz’ adlı toplantılar dizisi, bu ayağında  Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlendi.  TKMM koordinatörlerinden Yakup Kadri Karabacak moderatörlüğünde Pendik Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen toplantının konukları Abdurrahman Dilipak ve Şanar Yurdatapan’dı. “Anayasa hazırlanma süreci nasıl olmalı” ve “nasıl bir anayasa hazırlanmalı” adlı soruların cevabının arandığı toplantıda konuşmacılar 10’ar dakika konuşurken, toplantıya katılımcı olan sivil vatandaşlar, 3’er dakikalık konuşma haklarında anayasa çalışmaları üzerine yorumlar gerçekleştirdi. Toplantıda yeni anayasanın sivil, sade ve kısa olmasını savunanların yanı sıra, anayasa olmayan ülkeleri örnek göstererek anayasanın kaldırılması gerektiğini savunanlar da vardı.

Sivil halkın talepleri milletvekillerine iletilecek

Bir yıl boyunca devam edecek olan toplantılar dizisinde anayasa yapım süreçlerinin sivil vatandaşlarca tartışılacağı toplantılar 9 başlık altında şekillenecek. Bir sonraki toplantı 30 Aralık’ta yine Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenirken, hazırlanan toplantı tutanakları her ay TBBM’de okunacak. Toplantılar dizisi tamamlandığında tüm toplantı tutanakları bir kitapçık haline getirilerek anayasanın nasıl olması gerektiği konusunda sivil halkın talepleri milletvekilleri ve ilgili meclis komisyonuna iletilmiş olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109