2013'ün en iyi oyunları, PC, XBOX, PlayStation, PS3

2013 yılı bitmeden en iyi oyunları sizler için biraraya getirdik. 2013 yılının ilk yarısında en çok oynanan oyunlar, en iyi oyunlar listemiz... Bu yıl bitmeden karşımıza çıkacak en iyi PC, Xbox ve PlayStation oyunlarını bir araya getirdik...

2013'ün en iyi oyunları, PC, XBOX, PlayStation, PS3
2013'ün en iyi oyunları, PC, XBOX, PlayStation, PS3

2013 yılı bitmeden en iyi oyunları sizler için biraraya getirdik. 2013 yılının ilk yarısında en çok oynanan oyunlar, en iyi oyunlar listemiz...
 Bu yıl bitmeden karşımıza çıkacak en iyi PC, Xbox ve PlayStation oyunlarını bir araya getirdik...

Yakında piyasaya çıkacağı açıklanmış olan inanılmaz sayıda PC, Xbox ve PS3 oyunu var. Bu oyunların bazıları popüler oyunların devamı niteliğinde. Bazılarıysa sahneye çıkıp herkesi etkilemeye aday yeni isimler. Önümüzdeki aylarda karşımıza çıkacak en iyi oyunları hazırladığımız galeride bir araya getirdik. Listemizde, devasa açık dünyalarda geçen vahşi macera oyunlarından destansı MMORPG'lere, inanılmaz taktik derinliği olan gerçek zamanlı stratejilerden kara mizaha dayalı bilim kurgu oyunlarına, her türden 25 oyun yer alıyor.

2013'ün ilk aylarında pek çok bomba oyunu deneme şansı bulduk: Crysis 3, Far Cry 3, BioShock Infinite, Tomb Raider... Ancak asıl eğlence önümüzdeki aylarda yaşanacak. Yılsonuna doğru hem yeni Xbox ile hem de PS4 ile tanışacağız. Bu arada yığınla yeni oyun piyasaya sürülecek: Grand Theft Auto 5, Watch_Dogs, Wasteland 2, Elder Scrolls Online... Assassin's Creed 4: Black Flag'de kara bayrağı çekip okyanuslara açılacak, Company of Heroes 2'de Kızıl Ordu'nun Rus ovalarından Berlin kapılarına dek süren taarruzuna tanıklık edeceğiz.

Day Z

Şimdiden efsane olmuş bir ArmA 2 modu olan DayZ, bağımsızlığını ilan ediyor. Şu an piyasadaki en iyi çoklu oyunculu zombi oyunu olan DayZ, kendi başına bir oyun olarak nihayet karşımıza çıktığında çok daha iyi grafiklere, animasyonlara ve tamamen yenilenmiş bir eşya sistemine sahip olacak. Yapımcılar ayrıca içine girip araştırma yapabileceğimiz çok daha fazla bina olacağının da sözünü veriyorlar.



2013 en iyi oyun listesi

Company of Heroes 2

Taktik oyun severlerin 2013'de yüzü gülecek çünkü efsane oyun Company of Heroes'un devamı geliyor. Serinin yeni oyununda Doğu Cephesi'nde Kızıl Ordu'ya kumanda edecek, Rus ovalarından Berlin kapılarına kadar çarpışacağız. Oyunun tamamen yenilenen grafik motoru sayesinde oyun alanındaki her şeye zarar verilebiliyor. Ayrıca hava durumundaki değişiklikler oyunun gidişatını etkiliyor.



2013 en iyi oyun listesi

XCOM

XCOM serisi gerçek bir klasiktir! 2012'de yeniden doğumuna tanıklık ettiğimiz oyun, yeni yılda çok farklı bir oyunla karşımıza çıkacak. Serinin ilk FPS oyunu olan XCOM'da, özel ajan William Carter rolünde dört kişilik bir ekibin başında uzaylı istilasına karşı dünyayı savunacağız. Oyunun "Battlescape" adı verilen modunda ekibimize emirler verebileceğiz. Uzaylı teknolojilerini ele geçirip yeni silahlar geliştirecek, saflarımıza yeni ajanlar katacağız. Yer altındaki karargâhımızdan dünya için verilen mücadeleye kumanda edeceğiz.



2013 en iyi oyun listesi

Dragon Age 3: Inquisition

İlk Dragon Age oyunu bir RPG klasiğiydi. Ancak serinin ikinci oyunu beklentileri karşılayamadı. Umudumuz BioWare'in dersini aldığı ve Dragon Age 3'de serinin hayranlarına kulak vereceği yönünde. Gelen ilk duyumlar ekibin Skyrim'deki gibi oyuncunun özgürce dolaşabildiği açık bir dünya üzerinde çalıştığını gösteriyor.



2013 en iyi oyun listesi

The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls serisi, oyun tarihinin en iyi RPG oyunlarını barındırıyor. Serinin son oyunu Skyrim çok begenilmişti. Yeni oyun The Elder Scrolls Online, serinin ilk MMORPG oyunu olacak. Serinin bundan önceki tek oyunculu oyunlarında çok büyük ve canlı dünyalar yaratmış olan Bethesda'nın aynı başarıyı burada da gösterip gösteremeyeceğini merak ediyoruz.



2013 en iyi oyun listesi

Project Cars

Gelen ilk görüntüler Project Cars'ın birinci sınıf bir yarış oyunu olacağını gösteriyor. Oyunda tek kişilik oyun yanında, çok oyunculu ve takım yönetimi modları da olacak. Sosyal eklentilerin ve oyuncuların ürettiği içeriğin çok önemli rol oynayacağı söyleniyor. PC, Xbox 360, PS3 ve Wii U'da çıkacak olan oyun sözlerini yerine getirebilecek mi, bekleyip göreceğiz.



2013 en iyi oyun listesi

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Kart oyunu Hearthstone - Heroes of Warcraft ile Blizzard, "Free to Play" kervanına katılıyor. Oyunda farklı özelliklere sahip kahramanlar, Magic: The Gathering tarzı savaşlarda karşı karşıya geliyor. Başarılı olabilmek için sağlam taktikler benimsemek ve kaynakları akıllıca yönetmek zorundayız. Oyunun PC sürümü yanında bir de iPad sürümü olacak.



2013 en iyi oyun listesi

Remember Me

2084 yılında tüm dünya bir gözetim toplumuna dönüşmüş, hatıralar alınıp satılan metalar haline gelmiştir. Remember Me'de, eski hatıra avcısı Nilin'i yönetiyor, Neo Paris'de yozlaşmış sisteme karşı mücadele ediyor, hatıralarımızı geri kazanmaya çalışıyoruz. Nilin, çevresindeki kişilerin zihinlerine girip hatıralarını çalabiliyor ya da hemen o an değiştirebiliyor. Oyunda bu özellik nasıl kullanılacak henüz bilemiyoruz ama kulağa çok ilginç geldiği kesin.



2013 en iyi oyun listesi

ArmA 3

Başarılı oyun serisi ArmA'nın son oyununda gerçekçilikte son noktaya varılıyor. Oyunun yapımcısı Bohemia Interactive, tek oyunculu senaryonun, oyunda katıdığımız gruplara göre farklılık göstereceğini söylüyor. Oyun, serinin önceki oyunları gibi açık bir dünya üzerine kurulu. Ancak bu sefer aynen daha önce Operation Flashpoint'de olduğu gibi senaryo daha önemli olacak. Ortalama oyun alanı 10 x 10 km boyutlarında. Üç bölümden oluşan oyunda bir keskin nişancı ya da helikopter pilotu olabileceğiz. Oyunda bu tür yığınla seçenek olacak.



2013 en iyi oyun listesi

South Park: The Stick of Truth

Şimdiye kadar birkaç defa denendi ama başarılı bir SouthPark oyunu yapılamadı. RPG oyunlarından tanıdığımız Obsidian, efsanevi kasabayı ve sakinlerini, çizgi film tarzında güzel bir oyunla PC ve konsol ekranlarına taşımaya kararlı. Her açıdan klasik bir RPG oyununa benzeyen South Park - The Stick of Truth'da pek çok bel altı espri olacağından eminiz.



2013 en iyi oyun listesi

The Last Guardian

Yaptığı "çok farklı" oyunlarla tanınan Team ICO, yine sıra dışı bir oyunla karşımızda. Shadow of Colossus'u geliştiren ekibin başındaki isim Fumito Ueda burada da yeteneklerini konuşturacak gibi. Oyunda kuşa benzer dev bir yaratıkla ufak bir çocuğun birlikteliğine tanık oluyoruz. Bu garip ikili oyun boyunca birbirine yardım ediyor karşılaştıkları bulmacaları çözmeye çalışıyor. Oyunu isterseniz hiç çarpışmaya girmeden oynayabileceksiniz. Daha önce 2012'de piyasaya sürüleceği açıklanmış olan oyunu bu yıl oynayabileceğimize eminiz.



2013 en iyi oyun listesi

Splinter Cell: Blacklist

Eski dostumuz Sam Fischer 2013'de ekranlarımıza dönüyor. Spinter Cell: Blacklist'de yine Amerika'yı düşmanlarına karşı koruyoruz. Splinter Cell serisi, serinin ikinci oyunundan sonra bir türlü toparlanamadı. Oyundaki gizlilik özelliği yavaş yavaş arka plana itildi ve geriye hiçbir özelliği olmayan sıradan bir oyun kaldı. Yeni oyunda serinin köklerine geri döndüğünü görmek istiyoruz.



2013 en iyi oyun listesi

Metro: Last Light

Metro 2033 sürpriz bir başarı yakalamıştı. Aynı isimli romana dayanan oyun teknik açıdan kusursuzdu. Felaket sonrası Moskova'sında doğup büyümüş bir genci yönettiğimiz oyunun devamında da yine yıkıntılar arasında hayatta kalmaya çalışacağız. Söylentilerin aksine oyunun Metro 2034 romanıyla bir ilgisi bulunmuyor. Kapalı alan korkusuna dayanan heyecanlı ve kanlı bir aksiyon oyunu bekliyoruz.



2013 en iyi oyun listesi

Total War: Rome 2

Total War serisinin yeni oyununda ilk süper güç Roma'ya geri dönüyoruz. Oyunda yine sıra tabanlı stratejik harita ve gerçek zamanlı savaşlar olacak. Diplomatik ilişkiler kuracak, lejyonları savaşa sürecek, bilinen dünyayı ele geçirmeye çalışacağız. Yapımcılar şimdiye kadar bir oyunda görülen en iyi savaş sahnelerine tanık olacağımızı garanti ediyorlar.



2013 en iyi oyun listesi

Survarium

Stalker 2'nin iptal edilmesinin verdiği acıyı birazcık olsun hafifletecek bir oyun Survarium. Görsel açıdan Stalker'a çok benzeyen oyun, felaket sonrası dünyada hayatta kalmaya çalışanların hikâyesini anlatıyor. Oyunda aynen Stalker'da olduğu gibi mutantlar, garip olaylar ve savaşa tutuşmuş farklı gruplar var. Ama bir farkla: Survarium ücretsiz bir çoklu oyuncu oyunu.



2013 en iyi oyun listesi

Thief

Tam serinin uzun süredir beklediğimiz dördüncü oyunu piyasaya çıkacaktı ki, yayımcı Eidos'dan oyunun çok kötü olduğu için iptal edildiği haberi geldi. Ancak bu kötü haberin hemen ardından Eidos Montreal stüdyolarının yeni bir oyun üzerinde çalışmakta olduğu duyuruldu. Sadece Thief adını taşıyan oyunda hikâye sıfırlanıyor ve baştan tekrar yazılıyor. Yeni nesil konsollar için hazırlanan oyunu 2014 yılbaşına doğru ancak oynayabileceğiz.



2013 en iyi oyun listesi

Wasteland 2

1987 yılında piyasaya sürülen Wasteland'in, bilgisayar oyunlarında bir dönüm noktası olduğu kabul ediliyor. Fallout serisinin öncülü olan oyunda felaket sonrası dünyada hayatta kalma mücadelesi veren bir karakteri yönetiyoruz. Kimilerine göre yapılmış olan en iyi oyun olan Wasteland, eski ekipten Brian Fargo'nun liderliğinde tekrar hayat buluyor. Wasteland 2'de, nükleer savaş sonrası Amerika'sında dolaşacak, kurduğumuz ekiple birlikte sıra tabanlı çarpışmalara gireceğiz.



2013 en iyi oyun listesi

Call of Duty: Modern Warfare 4

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni bir Call of Duty oyunu bizi bekliyor. Geliştiricilerin bu sefer ne gibi yenilikler bulacağını merakla bekliyoruz. Eğer oyun yeni nesil oyun konsolları düşünülerek geliştiriliyorsa yeni bir grafik motoruyla karşılaşacağımız kesin.



2013 en iyi oyun listesi

Shootmania Storm

Shootmania Storm, Quake 3 ve Unreal Tournament gibi klasik oyunların takipçisi: İnanılmaz hızlı oynanış; yığınla oyun modu ve sınırsız sayıda harita. Oyunda haritaları oyuncular kendileri oluşturacaklar. Şimdiden başarısı hakkında yargıya varmak zor da olsa oyunun büyük bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz.



2013 en iyi oyun listesi

Saints Row 4

Saints Row 3 muhteşem bir oyundu! Serinin dördüncü oyunu alıştığımız ve sevdiğimiz çılgınlığı devam ettirecek gibi: Amerika Birleşik Devletleri başkanını yönettiğimiz oyunda uzaylı istilasına son vermeye çalışıyoruz. Serinin önceki oyunlarının başarısına ve hikayenin uçukluğuna bakarak çok eğlenceli bir oyun olacağını söyleyebiliriz.



2013 en iyi oyun listesi

The Last of US

Bu yılın en ümit vadeden oyunlarından birisi de The Last of US. Felaket sonrası Amerika'sında hayatta kalmaya çalışacağımız oyun Boston kenti ve çevresinde geçiyor. Yayınlanan videolardan gördüğümüz kadarıyla oyun herkese hitap etmiyor: Eğer aşırı şiddet görüntülerinden rahatsız oluyorsanız The Last of US size göre değil. Aşırı gerçekçi olacağı anlaşılan dövüş sahnelerinde karakterleri nasıl kontrol edeceğimiz henüz açıklanmadı. Oyun sadece PS3 için geliştiriliyor.



2013 en iyi oyun listesi

Assassin's Creed 4: Black Flag

Black Flag oyuncuyu gemiler, hazineler, gizemli adalar, şöhretli kaptanlar, suikastçılar ve Tapınak Şövalyeleri'nin cirit attığı korsanlığın altın çağına götürecek. Oyunda kendi korsan krallığımızı kuracak, 50 farklı bölgeyi keşfe çıkacak, düşman gemilerine saldıracak, devasa deniz ve kara savaşlarına katılacağız. Yapımcılar bugüne kadar Assassin's Creed oyunlarında görülmüş en zengin dünyayı yarattıklarını iddia ediyorlar.



2013 en iyi oyun listesi

Battlefield 4

2013'de devam edecek bir diğer seri de Battlefield. Serinin dördüncü oyununda daha iyi grafikler bizi bekliyor. Yayınlanan videolardan görsel açıdan hangi noktaya varıldığı görülebiliyor. Oyunun tek oyunculu modundan pek bir şey beklemiyoruz. Zaten serinin iddialı olduğu alan her zaman çoklu oyuncu modu olmuştu.



2013 en iyi oyun listesi

Watch_Dogs

Watch_Dogs, ilk kez oyuncuların karşısına çıktığı E3 2012 etkinliğinde müthiş bir ilgi görmüştü. Deus Ex ve GTA'in karışımı olduğunu söyleyebileceğimiz oyunda aksiyonla zekâ buluşuyor, devasa oyun dünyasında oyuncu istediğini yapabiliyor. Yeni nesil konsollardan birisi için geliştirildiği söylenen oyun E3'de o kadar iyi görünüyordu ki kimileri oyunun çoktan tamamlandığına inanıyor.



2013 en iyi oyun listesi

GTA V

Rockstar Games'in inanılmaz başarılı serisi Grand Theft Auto (GTA) beşinci oyunuyla karşımıza çıkacak. Yeni oyunda yepyeni karakterlerle tanışacak, yeni nesil grafiklerin keyfini süreceğiz. Üç farklı karakteri yönetebildiğimiz oyunda devasa bir dünyada istediğimizi yapabileceğiz. Oyun 17 Eylül 2013 tarihinde piyasada olacak. Ancak ilk olarak Xbox 360 ve PS3 sürümleri piyasada olacak: PC sürümü ileri bir tarihte piyasaya sürülecek.



2013 en iyi oyun listesi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109