Ataşehir Habire Yahşi’de Okuyan Toplum’dan ‘Okuma Aşısı’

Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen, yürüttüğü ‘Okuyan Topum’ projesi kapsamında yaptığı sunu ile Ataşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nde ‘Kültür Şoku’ yaptı.

 Ataşehir Habire Yahşi’de Okuyan Toplum’dan ‘Okuma Aşısı’
 Ataşehir Habire Yahşi’de Okuyan Toplum’dan ‘Okuma Aşısı

Recep Kenan/itvhaber.com

Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen, yürüttüğü ‘Okuyan Topum’ projesi ile  Ataşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nde ‘Kültür Şoku’ yaptı.

Ekran bağımlılığına karşı Medya Okur Yazarlığı eğitimi yanında Kitapla Barışma Söyleşileri gerçekleştiren Ferhat Özen,  kendi deyimi ile bir anlamda okullarda “Okuma Aşısı” yapıyor.

Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen, yürüttüğü ‘Okuyan Toplum’ projesi kapsamında gerçekleştirdiği görsel destekli 2 tiyatral sunumla Ataşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nde  ‘Kültür Şoku’ yaptı.

Ataşehir Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü İrfan Zeki Er ve Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müdürü İsa BOYLU’nun da katıldığı, Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen’in, ekran bağımlılığına karşı “Medya Okur Yazarlığı” eğitimi yanında okuma alışkanlığı kazandırmayı da amaçlayan “Kitapla Barışma Söyleşisi” gerçekleştiren Ferhat Özen atölye çalışması şeklinde gerçekleştirilen sunuları öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte MEM Şube Müdürü İrfan Zeki Er Tarafından da ilgi ile izlendi.

Devam ettiği 1 saat içerisinde Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen’in sunusunu dikkati dağılmadan, sıkılmadan ilgi ile izlediğinin altını çizen Ataşehir İlçe Milli eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, Özen’in bu çalışmasından öğretmenlerin de yaralanması gerektiğini belirtti.

“DÜŞÜNCELERİM DEĞİŞTİ”, “ÇOK ETKİLENDİM”

Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen’in ekran bağımlılığına karşı “Medya Okur Yazarlığı” eğitimi ve okuma alışkanlığı kazandırma amaçlı gösterisini Müdürleri İsa BOYLU ile izleyen Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları geri bildirimlerde; “Ben okumayı hiç sevmiyordum, bu konferanstan sonra düşüncelerim değişti”, “Çok etkilendim”, “ Kitaplara karşı ilgim arttı”, “Kitapla ilgili düşüncem değişti” ve “Daha önce neden gelmediniz?” şeklinde görüşler belirtmeleri dikkat çekti.


OKUYAN TOPLUM

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109