Nanoteknoloji Konferansı başladı

Konferansa çok sayıda yerli yabancı bilim insanı katılıyor.

Nanoteknoloji Konferansı başladı
Nanoteknoloji Konferansı başladı

Konferansa çok sayıda yerli yabancı bilim insanı katılıyor.

 10. Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı başladı.Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çulha başkanlığında gerçekleştirilen konferansa, ABD Başkanı Barack Obama'nın bilim ve teknoloji danışma heyetinde yer alan Prof. Dr. Chad Mirkin'in de katılıyor.

Konferansta ayrıca kimya, fizik, malzeme bilimi, biyoloji, tıp ve matematik gibi farklı bilim alanlarından çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanı yer alıyor.

Yeni fikirler geliştirmek ve disiplinlerarası işbirliklerinin kurulmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen konferansta, nanoteknoloji kavramı bütün boyutlarıyla ele alınacak.

Avrupa Birliği Nanoteknoloji Ofisleri Başkanı Christos Tokamanis'in de katıldığı konferansta, nano materyaller, nano tıp, nano robotik, endüstriyel nanoteknoloji uygulamaları, nano güvenlik ve ulusal nanoteknoloji politikalarının ele alınacağı oturumlar düzenlenecek.

Bilim insanlarının yanı sıra konuya ilgili duyan ve bilgi sahibi olmak isteyen herkese açık olan konferans, 21 Haziran'da sona erecek.


Nano teknoloji nedir?

Nano nano metrik bir sistemin içinde bir ölçü birimi olarak kullanılır ve milyarda bir anlamına gelmektedir. "Nano" kelimesi Yunancadan ve Latinceden alınmış bir sözcüktür ve anlamı cüce demektirnano teknoloji

Nano bilim ve nano teknolojinin tam manasıyla bir tanımı bulunmamakla birlikte genel görüşe göre 1-100 nanometre boyutlarda maddelerin anlaşılması, kontrol edilmesi ve atomsal seviyede değiştirilip işlevsel hale getirilmesi olarakta tanımlanabilir.

nano teknoloji ölçü olarak nanometre adı verilen(kısa şekli nm) bir ölçme birimini kullanılır. Her bir ölçüde 1 milyar nm vardır. Her bir nm sadece üç ile 5 atom genişliğindedir yani ortalama bir insan saç kalınlığından yaklaşık 40,000 kez daha küçüktür.


Nano teknoloji nerlerde kullanılır?

1- malzeme ve imalat Sektörü

2- Nano Elektronik ve Bilgisayar Teknolojileri

3- Tıp ve Sağlık Sektörü

4- Havacılık ve uzay Araştırmaları

5- Çevre ve Enerji

6- Bioteknoloji ve Tarım
nano teknoloji günümüzde ki hedefleri nelerdir?

1- Molekülleri ve atomları değiştirerek yeni, ideal, önceden planlanmış maddeler üretmek.

2- Moleküllerin önceden planlanmış şekilde kendi kendilerini çoğaltmasını sağlamak.

3- Moore yasasının ön gördüğünden daha hızlı bir ilerlemeye erişebilmek.

4- Canlı ve cansızların bir arada ki işlevselliğini arttırmak.
Nano teknolojinin faydaları nelerdir?

Nano teknoloji sayesinde daha az yer kaplayan, daha az enerji harcayan ürünler daha az maliyetle daha fazla üretilebilmektedir.
Sözlükte Nano teknoloji ne anlama gelmektedir?

Madde atomik veya moleküler boyutta incelenerek yepyeni özelliklerinin açığa çıkarılması.




Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2014, 22:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER