Başkan Zengin F1 pilotu oldu

Başkan Zengin F1 pilotu oldu

Başkan Zengin F1 pilotu oldu
Maltepe Belediye Başkan Zengin, Maltepe Küçükyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı F1 Formula aracının test sürüşünü yaptı. Trafikte son derece tecrübeli ve dikkatli bir sürücü olan Başkan Mustafa Zengin, F1 aracına hayran kaldı ve direksiyona geçti.

Maltepe Küçükyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tasarım ve imalatını tamamen kendilerinin gerçekleştirdikleri F1 aracını 19 Mayıs Gençlik Kurultayında Başkan Zengin’e ve kamuoyuna tanıttılar. Belediye Başkanı Zengin, Maltepe Belediyesi’nin katkılarıyla 150 öğrencinin 3 yılda projelendirdiği F1 aracı için öğrencileri kutlayarak, cesaretlendirdi ve “Formula  yarışlarını Maltepe sahilinde yapma zamanı geldi.

Bu aracı Türkan Saylan’da sergileyelim. En kısa zamanda da sahilde tanıtalım.” dedi. Belediye Başkanı gençlik kurultayında, yine Maltepe Küçükyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin projelendirdiği elektrikli bir çek çekinde ilk denemesini yaptı. Belediye Başkanı Zengin, Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Eğitim Merkezi’nin düzenlediği 19 Mayıs Ulusal Gençlik Kurultayında kısa bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı, gençler ve aranızda genç kalmayı bilenler sizleri sevgiyle selamlıyorum diyerek başladığı konuşmasında  “Atatürk, laikliğin miladı olan Cumhuriyeti bu yüce emaneti geleceğe en iyi şekilde taşıyacak olan siz Türk Gençliğine emanet etti. Biz de, Maltepe ‘de Cumhuriyetin emanetçisi gençlerimizle aydınlık yarınlarımızı nasıl kuracağımızın cevabını araştırdık. Gençlere söz ve fırsat verdik. Ve 19 Mayıs Gençlik Kurultayı’nı yaptık. Bu projemizle geleceğin bilim adamı ve yazarlarımızı aradık.  Gelecek yıl konuyu siz belirleyeceksiniz. Yüreği sevgi dolu ve çalışkan bireyler olarak bu kurultayı devamlı kılalım ve geleceğe taşıyalım” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER