“Yapay Taştan Kabuklar ve Türev” Maltepelilerle buluştu

Seramik sanatına farklı bir bakış açısı getiren seramik sanatçısı Emine Gönüllü ve fotoğraf sanatçısı Ercüment Usluer, “Yapay Taştan Kabuklar ve Türev” isimli çalışmalarını sanatseverlerle buluşturdu.

“Yapay Taştan Kabuklar ve Türev” Maltepelilerle buluştu
Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışını Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin yaptı.

“Yapay Taştan Kabuklar” sergisini; yaratıcılık, güzellik, yenilik, üretkenlik, duygusallık ve düşünce yörüngesinde yaşamın özetini ifade etmek olarak tanımlayan seramik sanatçısı Emine Gönüllü eserlerini “Öğrenmek için doğayı kopyaladım,  sonra bende kalan izleri yansıttım. Bu izler, insan hallerine büründü. Kabuğuna çekilerek, kabuğundan sıyrılarak, koruyarak, değişerek, arınarak.” sözleriyle yorumladı. “Yapay Taştan Kabuklar Sergisi”ni kalıcılık adına farklı bir disiplinle yorumlanan seramik eserlerinin türevi olarak yorumlayan usta fotoğrafçı Usluer ise çalışmayı “Kabuğumuz bazen maskemiz, bazen anımız, bazen evimizdir. Tüm bu çalışma, ağızda kalacak tat adınadır.” sözleriyle özetledi.

Emine Gönüllü’nün “Yapay Taştan Kabuklar” adı altında topladığı ve insanın yaşam deneyimlerinin form bulmuş hali olarak tanımladığı eserlerini, Ercüment Usluer de “Türev” adı altında fotoğraflarıyla yorumladı. İki sanatçının ortak bir paydada buluştuğu ve farklı bir sinerjiyle hayat bulan sergide; çamura üflenen nefesin yarattığı eserlerin fotoğraflanması bu işin tortusu olarak ifade ediliyor.  Yaşamın sanatçıda bıraktığı izleri ve öğrettiklerini izleyici ile paylaşmanın sanatın farklı bir boyutu olduğunu gösteren sergi 24 Kasım’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2012, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER