‘Tek Tuş’la hizmet ayağınızda

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in seçim vaatlerinden biri olan ve başarıyla hayata geçirdiği projesi Altın Kart, içeriği zenginleştirilerek hizmet vermeye devam ediyor. 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların Altın Kart sayesinde ücretsiz faydalandığı sağlık hizmetlerinin ardından, yalnız yaşayan 75 yaş üstü vatandaşlar için “Tele Destek” hizmeti uygulamaya konuldu.

‘Tek Tuş’la hizmet ayağınızda

Maltepe’de bin beş yüz vatandaşın yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Yalnız yaşayan yetmiş beş yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza daha yakından nasıl hizmet verebiliriz diye düşündük ve bir tuşla onlara ulaşmayı sağladık. Her şey Maltepeli vatandaşlarımız için, her şey hayatı Maltepe’de kolaylaştırmak ve yaşanır kılmak için.” diye konuştu.

Sabit telefon hattı üzerinden çalışan cihaz sayesinde ihtiyaç sahipleri, tek tuşla çağrı merkezine bağlanabilecek ve merkezle sesli görüşme başlatabilecek. Tele Destek ile ihtiyaçlarını en hızlı şekilde giderecek olan kart sahipleri, acil durumlarda konuşamayacak durumda olsa dahi yardım alabilmeleri için tek tuşa basmaları yeterli olacak.

Butona basıldığında; adres ve konum bilgileri merkeze ulaşırken, hastayı sakinleştirmeye yönelik sözlü bilgilendirme de yapılacak. Kol saati büyüklüğünde kablosuz çağrı aparatı da bulunan cihaz harekette serbestlik de sağlıyor; böylece cihazın yanına ulaşılamadığı durumlarda hizmet devamlılığı da sağlanmış olacak. Kendi pili bulunan cihaz elektrik kesilse dahi 30-35 saat çalışmaya devam ediyor. Kendi pili bulunan kablosuz çağrı butonu da 10.000 çağrı yapılmasına imkan tanıyor.


Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2012, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER