Matematiğin gözünden “Imaginary” sergisi Maltepelilerle buluştu

Matematiğin gözünden Imaginary” isimli gezici sergi, Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Matematiğin gözünden “Imaginary” sergisi Maltepelilerle buluştu

Matematiğin gözünden “Imaginary” sergisi Maltepelilerle buluştu

Dünyada 30’u aşkın ülkede, 140’dan fazla ücretsiz sergi ile 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyle buluşan “Matematiğin gözünden Imaginary” isimli gezici sergi, Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

“Imaginary- Açık Matematik” projesi, “2014 Alman-Türk Bilim Yılı” kapsamında başlayan işbirliği ile Türk Matematik Derneği öncülüğünde ve İstanbul Matematiksel Bilimler Merkezi’nin bilimsel danışmanlığı ile hayata geçirildi. Serginin İstanbul’daki üçüncü durağı Maltepe oldu. Dünyada gezen benzerleri incelenerek İstanbul’da tamamen yeniden üretilen sergide, 21. yüzyılın interaktif öğrenme teknolojileriyle, çoklu zeka ve yeni ilişkilendirme biçimleriyle, iki büyük dokunmatik ekranda kendi matematik objenizi oluşturarak yazıcıdan çıktısını alabiliyorsunuz.  

Uluslararası matematikçiler ve sanatçılar tarafından oluşturulan formların yüksek çözünürlüklü baskıları ve 3 boyutlu figürlerinin yer aldığı sergi, 29 Eylül’e kadar Maltepe Belediyesi Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi Galeri A/B’de ziyarete açık olacak.  

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER