Maltepeli engelliler “Engelsiz Yaz Kampı“nda

Maltepe Belediyesi ve Maltepe Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Geleneksel Engelsiz Yaz Kampı” büyük bir coşkuyla başladı.

Maltepeli engelliler “Engelsiz Yaz Kampı“nda
Maltepeli engelliler "Engelsiz Yaz Kampı"nda

Maltepe Belediyesi ve Maltepe Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Geleneksel Engelsiz Yaz Kampı” büyük bir coşkuyla başladı.

Kampta, başta yüzme olmak üzere çeşitli spor aktiviteleri ve gezi organizasyonları düzenlenecek. Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Beldesi “Yeşil İda Tatil Köyü”nde gerçekleştirilen ve 18 mahalleden yaklaşık 50 engelli ile ailelerinin katıldığı kamp, Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın önünden başladı. Akşam saatlerinde belediye önünde toplanan engelli vatandaşlar ve refakatçileri, son hazırlıklarını yaptıktan sonra, Maltepe Belediyesi’nin kendileri için hazırlamış olduğu otobüslere binerek yola çıktı.

YÜZME, GEZİ, SPOR   


Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zeynep Hayman ve müdürlük çalışanları da,  vatandaşlara yola çıkmadan önce tatilde kullanmaları için hazırlanan ihtiyaç malzemelerini dağıttı. Engelli vatandaşlarımızın ailelerine terapi imkanı da sunulacak yaz kampı öncesinde bir konuşma yapan Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Tülay Düztaş, “Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olacağız. Sizlere sayın Belediye Başkanımız Ali Kılıç’ın sevgi ve selamlarını ilettiğimi gibi, kendisine de bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Bir ihtiyacınız, isteğiniz olursa şunu bilin ki Maltepe Belediyesi her zaman arkanızdadır” dedi.

Organizasyonun düzenlenmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden engelliler ve aileleri de, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür ederek, bu organizasyonun gelişerek sürmesini gerektiğini ifade ettiler. Yapılan konuşmalar sonrası düzenlenen ilk gün etkinliğinde, vatandaşlar animasyon gösterileriyle coştu. Dans pistini bir an olsun boş bırakmayan engelli vatandaşlarımız, doyasıya eğlendi. Ayrıca engellilerden oluşan bir grup da söylemiş olduğu türkülerle geceye renk kattı. İki hemşire, 1 doktor ve 1 cankurtaranın eşlik ettiği kampta, engelli ailelerine de terapi imkanı sunulacak.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER