Maltepeli çocuklar “Şirinlerle” eğlenceye doydu

Ramazan’ın 20’nci gününde Maltepeli çocuklar, “Şirinler Gargamel’e Karşı” adlı çocuk tiyatrosuyla eğlenceye doydu.

Maltepeli çocuklar  “Şirinlerle” eğlenceye doydu
Maltepeli çocuklar  “Şirinlerle” eğlenceye doydu

Ramazan’ın 20’nci gününde Maltepeli çocuklar, “Şirinler Gargamel’e Karşı” adlı çocuk tiyatrosuyla eğlenceye doydu.

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri, büyük bir coşku içerisinde devam ediyor. Bu kapsamda Organik Pazar alanında bin 500 kişiye iftar verilirken, “Sevgi Sofraları”nın kurulduğu Girne Mahallesi’nde de yüzlerce kişi orucunu birlikte açtı. Ramazan sohbetleri kapsamında Maltepe Müftüsü Ahmet İnciler keyifli bir sohbet gerçekleştirirken, “Şirinler Gargamel’e Karşı” adlı çocuk tiyatrosuyla, Ramazan bir şenlik havasına büründü.

“RAMAZAN İYİLİK VAKTİ”

Organik Pazar’da düzenlenen etkinlikler kapsamında Maltepe Müftüsü Ahmet İnciler de, keyifli bir sohbete imza attı. İnciler, “İnsan ve İyilik” başlıklı sohbetinde, vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak, “Bu sene Ramazan’ın bir sloganı vardı: Vakit iyilik vakti, bu Ramazan ve her Ramazan. Biz de buradan hareketle iyi insan olmayı sizleri anlatacağız. Ramazan’ın kelime manası yaz yağmuru demek, yani yaz yağmuru nasıl tozları temizlerse, Ramazan da manevi kirleri temizliyor. Aynı zamanda Ramazan, güneşin ışıklarının fazla vurmasıyla taşların yanması anlamına da gelir. Biz de yanarak, nefsimize sahip çıkarak pişiyor ve olgun insan oluyoruz” diye konuştu.

NOSTALJİK SİNEMA KEYFİ

Öte yandan “Nostaljik Sinema Günleri”nde Yücel Çakmaklı’nın yönettiği, Türkan Şoray ve Ediz Hun’un başrollerini paylaştığı “Çile” adlı film gösterildi. Maltepeliler, filmi, çekirdek-gazoz eşliğinde büyük bir keyifle izledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER