Maltepe’de yeni yıl coşkusu

Meydana "Noel ağacı" dikilecek, TSKM'de "Noel" kutlaması yapılacak

Maltepe’de yeni yıl coşkusu
Maltepe’de yeni yıl coşkusu

Meydana "Noel ağacı" dikilecek, TSKM'de "Noel" kutlaması yapılacak

Maltepe Belediyesi, farklı kültür ve inançlara kucak açmaya devam ediyor. Cadde ve sokakları yeni yıl dolayısıyla süsleyen Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı’na "Noel Ağacı" dikecek. Belediye, İstanbul Protestan Kiliseleri’nin katılımıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) kutlama da gerçekleştirecek. 

Maltepe Belediyesi, Ramazan ve Muharrem aylarında yapmış olduğu etkinlik ve çalışmalardan sonra şimdi de, Hristiyan vatandaşların Noel (Doğuş) Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda ilk olarak Maltepe Meydanı’na 20 Aralık’ta bir Noel Ağacı dikilerek, “Noel Ağacı Açılışı” adı altında bir etkinlik düzenlenecek. Etkinliğe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İPKV) Başkanı Timur Topuz başta olmak üzere, İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal, Maltepe Belediyesi İnanç Birimi Müdürü Murat Korkmaz, İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi cemaati, Türkiye ve İstanbul Hristiyan kiliselerinin ve camialarının önemli isimleri, diğer inanç kurumlarının temsilcileri, Almanya’dan Türkiye’ye bir panel için gelen gazeteci ve akademisyenlerle, çok sayıda davetli katılacak. "Hallelujah Korosu" tarafından mini bir konserin de verileceği etkinlikte, dualarla Noel ağacının açılışı yapılacak.

TSKM’DE RENKLİ NOEL ETKİNLİĞİ

21 Aralık pazar günü ise Maltepe Belediyesi ve İstanbul Protestan Kiliseleri’nin “Ortak Noel Kutlaması” programı Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Etkinliğe,     Fener ve Ermeni Patrikhaneleri ile diğer inanç kurumlarının temsilcileri, müftüler, Alevi dedeleri ve Maltepe halkı katılacak. İPKV’den Peyda Subaşı’nın açılışı konuşmasını yapacağı etkinlikte, İstanbul Anglikan Kilisesi Pastörü Engin Yıldırım, Noel’in anlam ve önemine dair bir sunum gerçekleştirilecek. Hristiyanların kutsal kitabı İncil’den duaların da okunacağı ve Vahan Türkçe Tapınma Grubu’nun ilahiler de seslendireceği etkinlikte, 40 kişilik Meksika Folklor Grubu renkli ve neşeli performansıyla sahnede yerini alacak. Ayrıca "İsa’nın Tutkusu” filminin soundtrack bestecisi, ünlü Ney Ustası Pedro Eustache’nin muhteşem solosu ile sürecek etkinlik, sanatçı Alberto Mottesi’nin okuyacağı vaazlar ve ilahiler eşliğinde sona erecek.


NOEL (DOĞUŞ) AĞACI AÇILIŞI ETKİNLİĞİ
Tarih   : 20.11.2014 (Cumartesi)
Saat     : 14.30
Adres   : Maltepe Meydanı Tören Alanı, Bağlarbaşı Mahallesi, Atatürk Caddesi, Maltepe/İstanbul
 

2014 NOEL (DOĞUŞ) BAYRAMI MALTEPE BELEDİYESİ VE İSTANBUL KİLİSELERİ PROTESTAN KİLİSELERİ ORTAK KUTLAMA PROGRAMI ETKİNLİĞİ

Tarih    : 21.11.2014 (Pazar)
Saat      : 17.00
Adres     : Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM) Kardelen 1 Salonu   

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER