Maltepe'de M’Expo için 500 bin imza

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, M’Expo projesi için Maltepelilerin desteğinin önemli olduğuna dikkat çekerek “500 bin imza toplayacağız” dedi.

Maltepe'de M’Expo için 500 bin imza

Maltepe'de M’Expo için 500 bin imza

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, M’Expo projesi için Maltepelilerin desteğinin önemli olduğuna dikkat çekerek “500 bin imza toplayacağız” dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, esnaflarla, sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kentsel dönüşüm, altyapı sorunları, altgeçit, otopark ve trafik sorunları başta olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel talep ve önerilerin tartışılıp konuşulduğu toplantıda belediyenin kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmet ettiğini anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Ali Kılıç, “Ulaşamadığım birçok yere siz değerli esnaflarımızın sayesinde ulaşıyorum. Bir kentin olmazsa olmazları orta ölçekli esnaftır. Eksiklerimiz bizlere söylediğiniz ölçüde bizler de kendimizi kontrol eder ve ona göre çalışmalarımızı yürütürüz. Maltepe’de sevgiyi, dostluğu, barışı ve kardeşliği tesis etmek adına belediye başkan adayları ve partilerin ilçe başkanları ile bir araya geliyorum. İstiyorum ki rakibime de hesap vereyim. Demokrasinin gereği budur. Önümüzde seçimler var, Hazine’den yardım alamayan siyasi partilerimize afiş ve çalışmaları noktasında belediye olarak destek vereceğiz. Seçimlerde eşit bir yarış olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

“MALTEPE’DE KÜLTÜR MERKEZLERİ AÇILACAK”


550 bin nüfusluk Maltepe’nin çok önemli sorunları olduğuna dikkat çekerek konuşmasına devam eden Ali Kılıç, “ Sorunlarımız çok büyük, bizse büyük bir aileyiz. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için de gerekli güce sahibiz. Maltepe planlanırken ileride nüfusunun artacağı maalesef ki düşünülememiş. Burada bir engelli merkezi, kadınlar ve yaşlılarımız için bir merkez, kültür merkezi, sinema ya da tiyatro salonu yok. Maltepe bir taşra kasabası görüntüsü veriyor. 1970’li yıllarda bir kültür merkezi olan Maltepe’nin şu an bir kültür merkezi yoksa oturup düşünmek gerekir. Belediye olarak Fikret Otyam Müzesi ve Süreyya Paşa Müzesi başta olmak üzere birçok müzeyi ve kültür merkezini Maltepe’ye tekrardan kazandırmak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. İlk defa 60 yıl sonra Süreyya Paşamızı andık, bu değerlerimizi unutturmamamız gerekiyor. Süreyya Paşamızın konakladığı köşkü de, Kaymakamımızla konuştuk, aslına uygun olarak restore etmek istiyoruz. Ayrıca kreş sayımızı da giderek arttıracağız” şeklinde konuştu.

“TOPLUMSAL ÇIKARLAR DAHA ÖNEMLİDİR”

Esnafların hızlı tren çalışmaları nedeniyle kapatılan altgeçitler sebebiyle mağdur olduğunu da çok iyi bildiğini ifade eden Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Altgeçit sorunu gerçekten çok karmaşık bir sorun. İspanyol bir firmaya, Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale verilmiş. Onlar da paralarını alamadıklarından ötürü çalışmayı yarıda bırakmışlar. Maltepe’nin sahille bağlantısı kesildiği için de esnaflarımız ve vatandaşlarımız mağdur oluyor. Aslında bunların hepsi kentsel dönüşüm içerisinde çözülebilecek sorunlar. Biz birkaç parseli birleştirip ada bazında kentsel dönüşüme gitmek istiyoruz. Ayrıca her binanın altında otopark yer alacak. Önümüzdeki 100 yıl su savaşlarına sahne olacak. Bu kapsamda yağmur suyu ve güneş enerjisinden yararlanmak için paneller kuracağız. Ayrıca çöp konteynerleri yer altına alınacak. Maalesef halkımız, bireysel çıkarlarını toplumsal çıkarlarının önünde tutuyor. Bu yüzden ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ diyerek komşusunun, esnafının problemine gözlerini kapıyor.”

“M’EXPO’YA DESTEK YOKSA OY DA YOK”


Öte yandan M’Expo için Maltepelilerin desteğinin önemli olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Maltepe’de işsizlik sorununu çözecek çok önemli bir projemiz var. Maltepe Uluslararası Kongre, Fuar ve Yaşam Merkezi M’Expo. Bu bir Maltepe projesi. Bu projede golf sahaları ve kongre merkezleri de yer alacak. Sizlerin destek vermesini bekliyoruz. Buraya iş adamları gelecek, esnafımız kazanacak, Maltepeli kazanacak. En az 20-25 bin insanımızın iş bulacağı bu proje için imza kampanyası düzenleyeceğiz. Hedefimiz 500 bin imza. Başta siz esnaflarımızın işyerleri olmak üzere okullarda vb. yerlerde imza toplanacak. Ayrıca seçimler de yaklaşıyor. Biz diyeceğiz ki M’Expo’ya destek yoksa oy da yok. Sizler arkamızda olduğunuz sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok” dedi.
Ayrıca toplantıda, Maltepe’de 100’e yakın spotçu ve eski eşya satan dükkanların bir alanda toplanması gerektiği konusunda da fikir birliğine varılarak konu hakkında karşılıklı işbirliği geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.


Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER