Maltepe'de Kadın Girişimciler İlk Mezunlarını Verdi

Maltepe Kent Konseyi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) işbirliğiyle hayata geçirilen “Kadınlar İçin Girişimcilik Projesi” ilk mezunlarını vermeye başladı.

Maltepe'de Kadın Girişimciler İlk Mezunlarını Verdi
Maltepe'de Kadın Girişimciler İlk Mezunlarını Verdi
 
Daha önce bir çok sosyal projeye imza atan Maltepe Kent Konseyi bu projelere bir yenisini daha ekledi. Maltepe Kent Konseyi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) işbirliğiyle hayata geçirilen “Kadınlar İçin Girişimcilik Projesi” ilk mezunlarını vermeye başladı.
 
1986 yılında dar gelirli kadınların yaşam kalitelerini ve ekonomik durumlarını iyileştirmelerine destek olmak ve yerel kalkınmada liderliklerini güçlendirmek amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olan KEDV ve Maltepe Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen projenin eğitimleri 6 Nisan 2015 tarihinde Maltepe Kent Konseyi’nde verilmeye başladı. On kişilik gruplar halinde verilen eğitimlerde, isteyen kadınlar kendi gruplarını oluşturup diledikleri yerde de eğitim alabiliyor. 3 gün 3 er saat, toplamda 9 saat süren eğitimlerde, kadınların kendi işlerini başlatmaları ya da geliştirmeleri için verilen eğitimlerin yanı sıra ürünlerini nasıl pazarlayacakları ve mikro krediler için uygun başvurulacak kurumlar hakkında da bilgi almaları sağlanıyor.
 
Verilen ilk eğitimlerden alınan olumlu geri dönüş sonucunda projeyi devam ettirme kararı alan Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan: “Maltepeli kadınlarımızın ne kadar yaratıcı ve özgün fikirlere sahip olduğunu ve bu fikirleri doğrultusunda ortaya çıkan işlerini pazarlama isteklerine sahip olduklarını biliyorduk. Bunun için gerekli zemini ve doğru yönlendirmeleri alabilmeleri için başlatmış olduğumuz bu eğitimlerden kadınlarımızın duydukları bu memnuniyet bizimde yaptığımız işlere olan inancımızı ve ne denli doğru kararlar aldığımızı bir kez daha bizlere gösterdi. Bundan sonra da aynı şekilde en iyi projelerle halkımızla bir bütün olmaya, elimizden geldiğince faydalı projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

 
Eğitimlerin devam ettiği projeye katılmak isteyen bayanların Maltepe Kent Konseyi’ne başvurmaları gerekiyor. Kadınlar İçin Girişimcilik Projesine katılan kursiyerler memnuniyet, duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi.
 
“Maltepe Kadın emek pazarında başından beri çalışmışlığım var. Eğitimden çok memnun kaldım; gerçekten güzel bir ortam, güzel bir çevre, güzel bir hizmet, güler yüzlü insanlar var. Eğitimin yaşı yoktur, 100 yaşında da olsam böyle eğitimlere katılmayı tercih ederim. Herkes gönül rahatlığıyla katılabilir.”
Fatma Yüksek AYAR

“Eğitimden çok memnun kaldım. Elimdeki paranın bana dönüşümünü öğrenmiş oldum. Eğitimi herkese tavsiye ederim.”
Şafak KARAHAN

“Mikro Kredi olayını özellikle çok etkili bulduk, çok bilgilendirici bir eğitimdi, çok açığımız, bilmediğimiz konular varmış onları tamamladık. Gerçekten iş kurmak isteyen tüm arkadaşlar gönül rahatlığıyla bu eğitimi alabilirler.”
Rabia KALKAN

“Eksiklerimi tamamladım. Neyi nasıl yapmam gerektiğini daha net algılamaya başladım. En kısa sürede bir iş kuracağımı düşünüyorum. Daha çok cesaretlendim. Teşekkür ederim.”
Songül AYDIN

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER