Maltepe'de halk buluşmaları devam ediyor

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yoğun programına hız kesmeden devam ediyor

Maltepe'de halk buluşmaları devam ediyor
Maltepe'de halk buluşmaları devam ediyor

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yoğun programına hız kesmeden devam ediyor

“Mahalle Buluşmaları” kapsamında Feyzullah Mahallesi sakinleriyle Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda bir araya gelen Başkan Kılıç, vatandaşlarla çorba içip, sorunlarını dinledi. Toplantıya, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Sinan Çetiz ve Ali Ekber Asker’in yanı sıra, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir katılımın görüldüğü toplantıda, Elif Tütüncü adlı bir vatandaş, huzurevlerine yaptığı hizmetlerden ötürü Ali Kılıç’a plaket verdi.

“SİZİN ALİ’NİZİM”


Mahalle buluşmalarının önemine değinerek konuşmasına başlayan Başkan Kılıç, “Ben sizin evladınız, sizin Ali’niz olacağım demiştim. Şimdi bunu gerçekleştirmenin onurunu yaşıyorum. Öncelikle demokrasinin olmazsa olmazı, halkın bu tür platformlarda bir araya gelmesi. Siz bana 5 yıl boyunca güvenerek bu görevi verdiniz, bu güveniniz karşısında sizlerin hizmetkarı olacağım. Maltepe’de kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayıştan hareketle, diğer partilerin belediye başkan adayları ve ilçe parti başkanlarıyla görüştüm, onlara da hesap verdim, projelerimi anlattım. Bunu ilk kez yapan belediye başkanı benim” dedi.

BEŞÇEŞMELER MEYDANI SİL BAŞTAN

Uluslarası Kongre ve Fuar Merkezi ve mahalle konakları projeleri hakkında da bilgi veren  Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sokak hayvanlarımız için bir yaşam köyü projesi düşünüyoruz. Hem burası bir hayvanat bahçesi gibi düşünülebilir, gelir çocuklarınızla gezersiniz, çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamış oluruz. Diğer yandan bir sorununuz daha vardı. Bu da sanat sokağıyla ilgiliydi. Orada bir inceleme yapıyoruz. Siz hangi projeye onay verirseniz, oranın sakinleri ne diyorsa, uzlaşıp onu yapacağız. Beşçeşmeler önemli bir bölgemiz. Ama burada beş çeşme nerede desek bulamazsınız, çünkü yok. Öncelikle bunu canlandıracağız, Beşçeşmeler Meydanı halkındır, orada esnafın masalarla alanı işgal etmesine müsaade etmeyeceğiz. Oradaki binaları giydirmeyi düşünüyoruz. Yine burada Maltepe’nin tarihini anlatacak bir sinema filmi çalışmamız var ve yine burada farklı kültürlere ait haftalar düzenlemek istiyoruz. Örneğin Meksika’dan gelecekler, burada mutfaklarını, kültürlerini paylaşacaklar. Böylelikle Maltepe’yi uluslararası alanda bir yıldız ve cazibe merkezi haline getireceğiz.”

“BAKİRELER ANITI” KÜLLERİNDEN DOĞACAK

Maltepe’nin simgesi olan Bakireler Tapınağı’nı da tekrar canlandıracaklarını, Pinhan Restoran’ın karşısında bulunan uçta, sahilde tekrar aslına uygun şekilde inşa edeceklerini ve ışıklandıracaklarını da açıklayan Kılıç, “Bakireler Tapınağı’yla ilgili kafamızdaki proje bu ama bir oturup konuşalım. Sonra tekrar sizlerle karar verir, onayınızı alır işe girişiriz. Süreyya Paşa’nın kabri var, Maltepe’ye çok hizmeti dokunan bir tarihi şahsiyet. Onun da mezarını temizledik, etrafını yeşillendirdik, arkadaşlarımız sulama sistemi de kuruyor. Yine bir sorunuzda öğretmen evini sordunuz. Buranın üst katına, yaşarken de sanatçılarımız da anmak adına Fikret Otyam Müzesi kuruyoruz. Kendisine bu fikrimi açtığımda, ‘Evlat, beni bu projeyle 20 yıl daha yaşatırsın’ demişti. Alt katındaysa Maltepeli yerel sanatçılarımızın, ressamlarımızın eserlerini sergileyebileceği bir galeri olacak” şeklinde konuştu.

MALTEPE’DE SPOR AKADEMİSİ KURULACAK

Son olarak trafik sorunu ve spor alanlarıyla ilgili de açıklamalar yapan Kılıç, şunları kaydetti:  “Maltepe Merkez’de trafiği yer altına alma çalışmamız var, bu devam ediyor. Sahile bağlantı yollarıyla ilgili olarak da Devlet Demir Yolları ile görüşmemiz devam ediyor. Biliyorsunuz bu bölge hızlı tren projesinde merkezi istasyon ama mevcut projede altgeçitler oldukça dar, bunların çözülmesini ve ilave altgeçitler yapılmasını istedik, yazışmalarımız sürüyor, takibini yapıyoruz ve yapacağız. Şunu da belirteyim ki bir diğer önemli sorununuz da spor alanlarının yetersizliği. Bu açığı kapatmak adına Zümrütevler’de, Beşiktaş Spor Kulübümüzle bir anlaşmaya vardık. Burada bir spor akademisi ve endüstri meslek lisesi kurulacak.”


Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER