Maltepe’de Engelliler Hayata Dokunuyor

Maltepe Belediyesi’nin desteğiyle, Maltepe Kent Konseyi yerleşkesinde bulunan engelli meclisi dairesinde ücretsiz kurslar başlatıldı.

Maltepe’de Engelliler Hayata Dokunuyor
 Maltepe’de Engelliler Hayata Dokunuyor

Maltepe Belediyesi’nin desteğiyle, Maltepe Kent Konseyi yerleşkesinde bulunan engelli meclisi dairesinde ücretsiz kurslar başlatıldı.
Kuruluşuyla birlikte, Maltepe de ikamet eden 20 den fazla vatandaşa tekerlekli sandalye ve hasta yatağı yardımı yapan Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisisınırlı olanaklarla, 1 yılını doldurmadan hayata geçirdiği eğitim ve projelerle dikkatleri çekiyor.26 Nisan 2015 tarihinde kurulan Maltepe Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin göreve başladıktan sonraki ilk icraati; Maltepe’deki muhtarları ziyaret edip, Maltepe’de ikamet eden engellilerinenvanterini ve ihtiyaç listesini belirlemek oldu. Muhtarlıkların ihtiyaçları hakkında hazırlanan raporuilgili kurumlarla paylaşan Meclis yapısal engellere ihtiyaç analizi temelinde işaret etmeyi benimsiyor. 

Ücretsiz Eğitimler ve Etkinlikler

Maltepe Belediyesi’nin desteğiyle, Maltepe Kent Konseyi yerleşkesinde bulunan engelli meclisi dairesinde ücretsiz kurslar başlatan meclis; spor, rehabilitasyon, gösteri sanatları, folklor çalışması vegünlük yaşam becerileri dallarında çalışmalarını yürütüyor. Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen eğitmen desteğiyle, şu anda 26 engelli çocuk ve genç aktif olarak faaliyetlere katılıyor. Açılan kurslara otizmli, downsendromlu, willyam sendromlu, ortopedik engelli, görme engelligibi çeşitli engel durumları bulunan çocuk ve gençler haftaiçi 5 gün Engelli Meclisi’ne geliyor.  Maltepe Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin geliştirdiği projeler arasında; Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencileri ile birlikte “Arkadaşım Olur musun?” projesi, “Sevgi İzi” projesi, “Engelliler İş Merkezi Atölyesi” gibi çalışmalar da bulunmaktadır. 
Aileler ve Çocuklar Birlikte Üretiyor
Engelliler İş Merkezi ile engelli çocuklar ve anneleri için iş atölyesi açıldı. Bu atölyede, çocuklar yeterliliklerine uygun olan fason işleri anneleri ile birlikte yapıyorlar; böylece kendilerini daha iyi hissetmenin yanı sıra çocuk ve gençlerin motor becerileri de gelişiyor.
Bunların yanı sıra engelli çocukların kendi ikramlarını hazırlama, yemeklerden sonra kullanılan malzemelerin yıkanıp kaldırılması, çalışma malzemeleri hazırlanması, öğretmenler kontrolünde kendi alışverişlerinin yapılması, kandil gibi özel günlerde paketler, hediyeler hazırlanması gibi faaliyetleri yapmaları, Meclis tarafından oldukça önemseniyor.
Engelliler Hayata Dokunuyor
Maltepe Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Fatma Sarısoy gerekuzun yıllardır çeşitli STK’lardaki deneyimleri, gerekse ailesinde bulunan engelli bireyler dolayısıyla, engelli vatandaşları ve ihtiyaçlarını iyi bildiğini ve bu doğrultuda etkin çalışmalar yapabildiklerini belirtti. Sarısoy: “Yaptığımız etkinlikler ve projeler ile engelli vatandaşlarımızı hayatın içinden, kendi şartları doğrultusunda yapabilecekleri basit gündelik faaliyetlerin içerisine çekiyoruz. Böylece hem diğer bireylerle aralarındaki kopukluğun giderilmesini sağlıyor, hem bu tarz aktiviteler ile kendilerini iyi hissedip psikolojilerinin düzelmesine katkı sunuyor hem de hayata dokunup daha iyi hissetmelerini sağlıyoruz. Yaptığımız her işte çocuklarımızın gözlerinin içindeki gülümsemeyi görüyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor. Engelliler özel insanlardır, çok akıllı ve duygusaldırlar, onlar için yaptığınız en ufak bir birliktelik ya da göstermiş olduğunuz en ufak bir sevgi bile, onlarda misliyle karşılık bulur ve onları mutlu eder. Bizde Maltepe Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak; engelli çocuklarımıza dokunmanın, birlikte bir şeyler üretmenin vermiş olduğu mutluluğu kalbimizde hissediyoruz, her geçen gün bizlerde onlardan yeni şeyler öğreniyoruz. Büyüyerek, daha geniş alanlara yayılacak yeni projelerimiz var. Tüm halkımız hepsi ücretsiz olan etkinliklerimize katılabilir.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER