Maltepe'de Direksiyonda kadınlar var

Maltepe Belediyesinden kadınlara özel direksiyon eğitimi veriliyor

Maltepe'de Direksiyonda kadınlar var
Maltepe'de Direksiyonda kadınlar var

Maltepe Belediyesinden kadınlara özel direksiyon eğitimi veriliyor

Maltepeli kadınlara, belediye tarafından direksiyon eğitimi veriliyor. Eğitmenler gözetiminde haftanın 6 günü eğitim alan kadın sürücüler, temel sürüş eğitimini tamamlayıp, trafiğe çıkmaya hazır hale geliyor.
Değişik branşlarda kişisel gelişim ve eğitim kursları başlatan Maltepe Belediyesi’nin bu kursları arasında, kadınlara yönelik direksiyon eğitimi de bulunuyor. Maltepe’de yaşayan 47 kadın, haftanın 6 gününde direksiyon kursuna katılarak, eğitim alıyor. Kadınlara, deneyimli eğitmenler tarafından 45 dakika süren uygulamalı sürüş eğitimi veriliyor. Eğitmen Elif Aytekin, Maltepelilerin ilgisinden oldukça memnun olduğunu belirtirken, belediyenin büyük bir açığı doldurmak noktasında sadece kadınlara yönelik olarak bu hizmeti vermesinin önemine dikkat çekti.

Sürücü adayları ise aldıkları eğitimden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, kendilerine bu imkânı sağlayan belediyeye teşekkür ettiler. 20 senedir ehliyeti olmasına rağmen araç kullanamadığını söyleyen 50 yaşındaki Süheyla Gündaş Erdoğdu da, aldığı eğitim sayesinde trafik korkusunu yendiğini söyledi.

300 SAATLİK EĞİTİM VERİLECEK

Kadınların büyük ilgi gösterdiği kursta, daha önce sürücü ehliyeti almış ancak aktif olarak araç kullanamayan kadınların, trafiğe çıkması amaçlanıyor.  Toplamda 300 saatlik bir eğitim verilmesi planlanan direksiyon kursu, 1 Haziran’da sona erecek.  

SÜRÜCÜ KURSLARI, EHLİYET VEREN KURUMLAR



 


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER