Maltepe Ramazan ayına damga vuracak

Maltepe Belediyesi’nin ev kadınları için düzenlediği Boğaz Turu’nda konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepelilere müjde vererek, Ramazan ayına özel eğlence programları düzenleyeceklerini açıkladı.

Maltepe Ramazan ayına damga vuracak
Maltepe Ramazan ayına damga vuracak

Maltepe Belediyesi’nin ev kadınları için düzenlediği Boğaz Turu’nda konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepelilere müjde vererek, Ramazan ayına özel eğlence programları düzenleyeceklerini açıkladı.

Belediyenin büyük ilgi gören Boğaz Turu’nun yedinci gününde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Çınar ve Başıbüyük Mahallesi’ndeki kadınlara eşlik etti. Eşi Çiğdem Kılıç ile birlikte katıldığı tekne turunda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Buraya sizleri neden davet ediyoruz. Mahalle toplantılarımızda erkekleri dinliyoruz, biraz da kadınları dinleyelim istedik. Daha geniş bir kesime ulaşıp ilçemizi onlarla şekillendirelim istedik” dedi.

KADINLARIN COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Mehtap Meral’in türküleri eşliğinde oyun oynayıp halay çekerek eğlenen kadınların coşkusuna ortak olan ve onlarla bol bol fotoğraf çektiren Kılıç, kadınların ilçede adlarının silinmeye çalışıldığını ifade ederek, “Kimseyi kandırmayalım. Mahallelerimizde, ilçemizde kadının adı yok. Biz de belediye olarak her fırsatta kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Maltepe kadınla gelişecek ve büyüyecek. Hem bu olumlu iklimi sürdürmek, hem de hesap verebilmek adına sık sık siyasi rakiplerim ve ilçe parti başkanlarıyla bir araya geliyorum. Kadınlarımız için de oldukça önem taşıyan her mahallede mutlaka bir kreş olacak sözünü vermiştik. 4 kreşimizi açtık, beşincisinin de temelini atacağız. Gelecek senenin ortalarına kadar 18 mahallemizin tamamında kreş sorununu halletmeye çalışacağız. Yoksul vatandaşlarımız elbette bu kreşlerden ücretsiz faydalanacak” diye konuştu.

“RAMAZAN’A DAMGA VURACAĞIZ”

Konuşmasında, evde bakım ve sağlık hizmeti, uyuşturucuyla mücadele merkezi ve Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’expo projesinden de bahseden Kılıç şunları söyledi: “Aslında bütün sorunların temelinde işsizlik yatıyor. 25 bin insanımızın işsizlik sorununa çare bulacak bu projeye gelin destek verin. Biz projemizi yaptık, 900 milyon avroya mal olacak projenin kaynağının yarısını dışarıdan yarısını da içeriden bulduk. Biz de her şey tamam, sadece Ankara’nın da onayı gerekiyor. Bunun için 550 bin Maltepelinin imzasına ihtiyacım var. Maltepe’nin başka kurtuluşu yok.” Konuşmasının sonlarına doğru Maltepelilere müjde vererek, Ramazan ayında Organik Pazar’da iftar sofrası kuracaklarını belirten Kılıç, ayrıca yazlık sinema etkinlikleri ve özel eğlence programlarıyla Ramazan’a damga vuracaklarını söyledi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER