Maltepe Belediyesi’nden sömürüye geçit yok

Maltepe Belediyesi Zabıta Ekipleri, ilçenin huzurunu korumak için gece gündüz ayrımı yapmadan çalışmaya devam ediyor.

Maltepe Belediyesi’nden sömürüye geçit yok

Ramazan Ayı’nın gelmesi sebebiyle cami önlerinde vatandaşın manevi duygularını sömürerek el açan dilencilere yönelik Zabıta Müdürlüğü tarafından bir operasyon düzenlendi.

Çeşitli camilere gece düzenlenen operasyonla otuz dilenci ele geçirilerek ilçe sınırları dışına çıkarıldı. Maltepe’de ikamet etmedikleri, çoğunlukla civar ilçelerden geldikleri ve cami önlerinde dilendikleri tespit edilen dilencilerin yanı sıra trafik ışıklarında kâğıt mendil sattırılan çocuklar da Emniyet Çocuk Bürosu’na teslim edildi. Dilencilerin üzerlerinden çıkan paralar, Kabahatler Kanunu gereğince makbuz kesilerek Belediye’nin kasasına aktarıldı.

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Maltepe’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak için çalışıyoruz. Özellikle cami önlerinde yaşanan tatsız sahnelerin tekrarlanmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın duygularıyla oynamaya ve bunu bir geçim kaynağı olarak görmeye kimsenin hakkı yoktur. Sağlık ve hijyen konularında olduğu gibi bu konuda da ekiplerimiz çalışmalarını titizlikle sürdüreceklerdir.” dedi. 

Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini, tüm cami önlerinin kontrol altına alınacağını ve sömürüye meydan vermemekte kararlı olduklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2012, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER