Maltepe Belediyesi’nden Anıtkabir çıkarması

Maltepe Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da, 21 otobüsle Anıtkabir’e adeta çıkarma yapacak.

Maltepe Belediyesi’nden Anıtkabir çıkarması
Maltepe Belediyesi’nden Anıtkabir çıkarması

Maltepe Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da, 21 otobüsle Anıtkabir’e adeta çıkarma yapacak. Yaklaşık bin Maltepeli, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te Anıtkabir'de saygı duruşunda bulunacak.

Maltepeliler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ölümünün 76. yılında Anıtkabir'e akın edecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Maltepelilere verdiği sözü yerine getiren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, mahalle muhtarlıklarına başvuru yapan bin kişiyi, 21 otobüsle Anıtkabir’e gönderiyor.

Maltepeliler, Ata'nın huzuruna Türk bayrakları ve üzerinde "Atam İzindeyiz" yazılı tişörtlerle ve "Fikirler asla ölmez, seni unutmayacağız" yazılı pankartla çıkacak.

Maltepe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Maltepe’deki her okuldan, 7 öğrenci ve 1 öğretmen toplam 8'er kişi de geziye dahil edildi.

"SENİ UNUTMAYACAĞIZ"

9 Kasım akşamı Altayçeşme, Feyzullah, Bağlarbaşı, Cevizli ve Yalı mahalleleri için Maltepe Belediyesi önünden, diğer mahalleler için muhtarlıklar önlerinden otobüs kaldırılacak. “Anıtkabir Gezisi” programı kapsamında katılımcılara kumanya da verilecek.

"ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ"

Anma etkinlikleri kapsamında Maltepeliler ve Maltepe Belediyesi, Kadıköy'den Kartal'a uzanacak "Ata'ya Saygı Zinciri"ne de katılacak. Sabah 08.00'den itibaren oluşturulacak zincire, Maltepeli sahili boyunca oluşturulacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER