Maltepe Belediyesi'nden öğretmenlere konser

Maltepe Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun sahne aldığı muhteşem bir konserle kutladı.

Maltepe Belediyesi'nden öğretmenlere konser
 Maltepe Belediyesi'nden öğretmenlere konser

Maltepe Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun sahne aldığı muhteşem bir konserle kutladı
Öğretmenlere armağan edilen konser Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konserde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu’nun farklı yörelerine ait kültürel zenginliği izleyicilere sundu. Konserde Türk halk müziği derlemecisi, bağlama sanatçısı ve koro şefi Yücel Pakmakçı konuk şef olarak dinleyicilerin karşısına çıktı. Mesleki yaşamında Anadolu'nun farklı yörelerine ait pek çok türküyü derleyerek, unutulmaktan kurtaran Pakmakçı'nın derlediği türkülerden oluşan konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Yücel Pakmakçı’nın derlediği kimi türküleri ise ilk kez bu konserle dinleme olanağı elde etti. Koronun seslendirdiği türkülere ve oyun havalarına Maltepeli vatandaşlarda hep bir ağızdan eşlik etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109